hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Biztonsági szakértők szerint vége a béke korának

A világ több száz politikusa, biztonsági és katonai szakemberei, óriásvállalatának vezetői sereglettek idén is Münchenbe, hogy többek között az Európa előtt álló biztonsági kihívásokról tárgyaljanak. A háborús hangulat, a béke temetése és a politikai bizonytalanság jellemezte a konferenciát, melyen nem sok konkrét lépés történt.

Sikerül rákényszeríteni Biden békéjét Izraelre?

Békemegállapodást siettet az Egyesült Államok az izraeli–gázai konfliktusban, ám a feltételek ezúttal elfogadhatatlanok a mindeddig szinte minden korábbi békemegállapodásra nyitott zsidó állam számára. A legújabb változat a biztonságuk teljes felszámolásával járna, és kvázi „öngyilkosságáért” cserébe Izrael lényegében semmit nem kapna.

Belföld

Kinek a feladata valójában a gyermekvédelem?

Kinek a feladata a gyermekek megvédése, és egyáltalán mitől kell megvédeni őket? Lehet-e minimalizálni a kultúrából, közösségi médiából családokra áradó negatív hatásokat? Milyen áldozatokkal jár, ha a szülők jó mintát akarnak adni a kiskorúaknak? Ilyen kérdésekre kereste a választ a megújult Hetek Közéleti Klub.

Élénk vita az államfőválasztás körül

A kegyelmi ügy és az erre ráépülő civil és politikai kezdeményezések elé várhatóan viharos gyorsasággal beelőz a köztársaságielnök-választás, amely idén sok érdekességet is tartogat.

Alkotmányosságteszt  - E heti köszöntőnk

Váratlanul érte a magyar köz­életet az előrehozott elnökválasztás, azon belül is Hack Péter jelölése.

Hit és értékek

Dzsihád a hitetlenek ellen: akik ellenálltak az iszlám hódításnak

Nyugat-Európa hispániai területein még javában tartott a muszlim megszállás, amikor 1354-ben kontinensünk délkeleti határánál megindult az iszlám második nagy offenzívája Európa meghódításáért. A Balkán gyors leigázása után Magyarország, majd a Szent Liga, illetve a protestáns hit ellenállásába ütköztek.

HÁTTÉR

„Nem állítom, hogy nem veszélyes” – egy magyar szeretetszolgálat beszámolója Ukrajnából

„Az orosz invázió második évfordulóján Ukrajnában nagy az elkeseredettség, mert az emberek úgy érzik, teljesen kilátástalan helyzetbe került az ország, nem látni a háború végét” – mondja Kovács Sándor, a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálat elnöke, aki nemrég tért haza munkatársaival Herszonból, a frontvonalról.

Baljós árnyak: Mire készül Putyin az űrben?

Az Egyesült Államok nemrégiben egy új orosz „antiműhold” fegyver veszélyére figyelmeztetett. Az esz­köz a Fehér Ház véleménye szerint aggodalomra szolgáltat okot, de jelenlegi állapotában „fejlesztés alattinak” mondható, tehát még nem áll készen bevetésre.

Gyerekeket mentve a biztos haláltól: Nick Winton drámai története

A semmi különös nem egyenlő a különös semmivel. Valahogy így kell fogalmaznunk, ha a maga műfajában nem túl erős alkotásról, az embermentő Nicholas Winton-filmről beszélünk, mert amúgy súlyos kérdéseket vet fel. Érdemes-e szembemenni az embernek saját korával? Ráadásul úgy, hogy ebből semmi haszna nincs? A film szerint igen; még ha a jótettért járó elismerés késik is pár évtizedet.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!