hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Sikerül rákényszeríteni Biden békéjét Izraelre?
Óriási a nemzetközi nyomás Izraelen, hogy palesztin állammal jutalmazza a tömeggyilkosokat
Sikerül rákényszeríteni Biden békéjét Izraelre?

Még mindig rengeteg izraeli civil szenved a Hamász fogságában, a Gázai övezetben.(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix )

2024. 02. 22.
Békemegállapodást siettet az Egyesült Államok az izraeli–gázai konfliktusban, ám a feltételek ezúttal elfogadhatatlanok a mindeddig szinte minden korábbi békemegállapodásra nyitott zsidó állam számára. A legújabb változat a biztonságuk teljes felszámolásával járna, és kvázi „öngyilkosságáért” cserébe Izrael lényegében semmit nem kapna.

Egyoldalú békemegállapodás irányába próbálja terelni az Egyesült Államok Izraelt a gázai konfliktussal, valamint az önálló

palesztin állam kérdésével kapcsolatosan. Egyoldalú, mert a tárgyalásokba Izrael nincs bevonva, azok az Egyesült Államok közreműködésével Katar, Jordánia, Egyiptom, Szaúd-Arábia és a palesztin szervezetek képviselői részvételével zajlanak.

De egyoldalú abban az értelemben is, hogy az Egyesült Államok az Axios portál információi szerint hátat fordíthat a több évtizedes külpolitikai iránynak, amely eredetileg nem teszi lehetővé, hogy egyoldalúan elismerjék a palesztin államot úgy, hogy azzal Izrael alapvetően nem ért egyet. Biden azonban a jelek szerint akár erre is hajlandó volna, és Anthony Blinken külügyminiszter kért egy külpolitikai felülvizsgálatot arra az esetre, ha Amerika ezt a megoldást választaná.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!