hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kinek a feladata valójában a gyermekvédelem?
Aktuális témával indult újra a Hetek Közéleti Klub
Kinek a feladata valójában a gyermekvédelem?

Fotó: Petrőcz Raffael

2024. 02. 22.
Kinek a feladata a gyermekek megvédése, és egyáltalán mitől kell megvédeni őket? Lehet-e minimalizálni a kultúrából, közösségi médiából családokra áradó negatív hatásokat? Milyen áldozatokkal jár, ha a szülők jó mintát akarnak adni a kiskorúaknak? Ilyen kérdésekre kereste a választ a megújult Hetek Közéleti Klub.

Az elmúlt hetekben ismét fellángolt a gyermekvédelmi vita Magyarországon, olyannyira, hogy lemondásra kényszerült Novák Katalin köztársasági elnök, valamint a kormánypárt egyik fontos szereplője, Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter, a Fidesz EP-listavezetője. Közben kis túlzással naponta derülnek ki megdöbbentő és gyomorforgató gyermekmolesztálási ügyek, a politikai szekértáborok pedig egymásra mutogatnak: ki a nagyobb gyermekvédő,

illetve ki mosdatja a pedofil bűnelkövetőket. Ebben a felbolydult közhangulatban rendezte meg hosszú évek után újra a Hetek a közéleti klubját „Válságálló család – Hogyan védd meg a házasságod és a gyermeked ebben a világban?” címmel. A rendezvényen való részvétel regisztrációhoz volt kötve, és az eleinte kávéházi beszélgetésre készülő szervezők voltak a legjobban meglepve, hogy két nap alatt közel 300-an jelezték, ott akarnak lenni a csütörtök esti előadáson.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!