hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Megjött a kedvünk a házassághoz
Duplájára emelkedett a házasságkötések száma, kevesebb a válás
Megjött a kedvünk a házassághoz

Illusztráció(Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2022. 02. 17.
Hétköznapi tapasztalat, hogy a járvány igencsak próbára teszi az emberi kapcsolatokat. Innen jön az idei Házasság hete rendezvények fő mottója is: „Maradjunk együtt!” A statisztika ugyanakkor azt jelzi, hogy 2020–2021-ben Magyarországon egyedülálló módon csökkent a válások száma és folytatódott a házasságkötések és születések számának emelkedése.

„Nagyon jónak tartom a Házasság hete idei témáját: Maradjunk együtt! Írtam is erről, igen fontos: Ne adjuk fel, hanem dolgozzunk a házasságunkon, hogy azt jobbá tegyük. A jó hír az, hogy változtathatunk. Valójában minden egyes nap mondunk és teszünk valamit, ami vagy jobbá vagy rosszabbá teszi a házasságunkat. Ha hajlandók vagyunk bocsánatot kérni és megbocsátani egymásnak a múltbeli kudarcokért, szebbé tehetjük a jövőt. Megtanulhatjuk egymás szeretetnyelvét beszélni, ami nagyban gazdagítja a házasságunkat. Talán ez lesz ebben az évben a legfontosabb döntésetek, hogy együtt maradtok és dolgoztok azon, hogy javítsátok a kapcsolatotokat” – mondta el Gary Chapman világhírű párterapeuta a 15. jubileumát ünneplő magyarországi Házasság hete rendezvénysorozathoz küldött videós köszöntőjében. A szervezők egy Valentin-naphoz kötött tematikus hét keretében a család és a házasság fontosságára szokták felhívni a figyelmet.

A kezdeményezéshez, amely Angliából indult el, ma már négy kontinens 21 országa csatlakozott.

„Figyeltem a politikusok megnyilvánulásait: 2020-ban arról beszéltek, hogy megoldjuk a válságot, 2021-ben viszont arról, hogy meg kell tanulnunk együtt élni vele. Válság van tartósan, befészkelte magát a családunkba, életünkbe, rajtunk múlik, mit kezdünk vele: lehetőség, hogy még szorosabb kapcsolatot alakítsunk ki szeretteinkkel, vagy még jobban eltávolodjunk tőlük” – hangsúlyozta az idei Házasság hete nyitó előadásában Mihalecz Gábor család- és párterapeuta.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!