hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Meddig tudja védeni Magyarország a természetes házasságot?
Támadás alatt a legfontosabb intézmény
Meddig tudja védeni Magyarország a természetes házasságot?

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2023. 02. 16.
2023 első két hetében 59 százalékkal kevesebb házasságkötés történt Magyarországon, mint az előző év azonos időszakában, miközben tavaly csaknem nyolcezerrel kevesebb frigy született, mint a 2021-es esztendőben, és durván megugrott a válások száma is.

„Szeretetbe kapaszkodva” – ezzel a mottóval indult el Magyarországon az idei házasság hete azzal a céllal, hogy hét napon keresztül országos szinten minél több figyelem irányuljon a házasság és a család értékeire. A kezdeményezés több mint 20 éve indult Angliából, hazánkban 2008 óta rendezik meg minden évben Bálint nap környékén az eseménysorozatot, a központi programok fővédnöke pedig nem más, mint Novák Katalin köztársasági elnök és férje, Veres István.

A jubileumi, 15. magyarországi házasság hete alkalmából Gary Chapman videóüzenetében elmondta, hogy nagy benyomást tett rá, amikor öt évvel ezelőtt Magyarországon járt, és azt látta, hogy a rendezvénysorozat programjain milyen sokan megfordultak. „Számomra ez azt sugallta, hogy a magyar párokat nagyon érdekli, hogyan tudna fejlődni a házasságuk” – fogalmazott a keresztény szerző, aki számos könyvet és tanulmányt írt házasság és család témában.

Ezt támasztja alá a Kopp Mária Intézet a Népesedésért és a Családokért (KINCS) legújabb kutatása is, melynek fő állítása szerint a magyarok házasságpártiak, és kiállnak a természetes családmodell mellett.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!