hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Nem állítom, hogy nem veszélyes” – egy magyar szeretetszolgálat beszámolója Ukrajnából
Védtelenül a frontvonalban
„Nem állítom, hogy nem veszélyes” – egy magyar szeretetszolgálat beszámolója Ukrajnából

Fotók: HISZ

2024. 02. 22.
„Az orosz invázió második évfordulóján Ukrajnában nagy az elkeseredettség, mert az emberek úgy érzik, teljesen kilátástalan helyzetbe került az ország, nem látni a háború végét” – mondja Kovács Sándor, a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálat elnöke, aki nemrég tért haza munkatársaival Herszonból, a frontvonalról.

„Nem állítom azt, hogy egyáltalán nem veszélyes az út Herszonba, de amennyire lehet, mindig kikerüljük az éles helyzeteket, mivel egy tapasztalt, a helyi viszonyokat jól ismerő társszervezettel megyünk. Azt gondoljuk, hogy oda kell menni segíteni, ahol a legnagyobb szükség van rá. Most ott van óriási baj: lövik őket, fáznak, nem jutnak élelemhez, üzemanyaghoz, gyógyszerhez, egészségügyi ellátáshoz” – sorolja Kovács Sándor, a Hit Gyülekezete Szeretetszolgálata (HISZ) elnöke arra a kérdésünkre, hogy nem kockázatos-e az egyhetes ukrajnai út, amit immár harmadszor tettek meg azért, hogy eljussanak Herszonba, az orosz–ukrán frontvonalba eső városba.

Segélyszállítmányaik nagy teljesítményű aggregátort, üzemanyagot, élelmiszert, ruhaneműt, gyógy­­­szereket, tisztálkodószereket tartalmaztak, melyeket a herszoni Reménység Elosztóközpontban osztottak szét a rászorulóknak.

„A szeretetszolgálatunk vagy személyesen adja át az adományokat a rászoruló családoknak, vagy olyan szervezeteknek, gyülekezeteknek adjuk oda, akiket ismerünk, akiknek a munkájáért felelősséget tudunk vállalni. Ez a herszoni segélyközpont is ilyen, már korábban is láttuk azt az emberfeletti munkát, amit a halál árnyékában végeznek, naponta több száz embert szolgálnak ki mindazzal, amit a hozzánk hasonló szervezetek odavisznek” – meséli a HISZ elnöke. Szavai szerint ugyanis ez nem úgy működik, hogy kivisszük az adományunkat, és letesszük azt egy önkormányzat udvarán.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!