hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Alkotmányosságteszt  - E heti köszöntőnk
Alkotmányosságteszt  - E heti köszöntőnk

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2024. 02. 22.
Váratlanul érte a magyar köz­életet az előrehozott elnökválasztás, azon belül is Hack Péter jelölése.

Személyében ugyanis olyan megkérdőjelezhetetlen szakmai és emberi kvalitásokkal rendelkező alternatívát állítottak, ami a döntésben nyilvánvalóan egyedül kompetens kormánytöbbségnek is magas mércét szabott. Nem adhatják alább, és ezzel csak nyerhet az ország.

De Hack Péter lakmuszteszt az elvileg politikán kívüli, ám – mint azt a tömegtüntetés szervezésével bizonyították – nagyon is politikacsináló influenszervilágnak is.

Bele is akadt a szálka a Hősök tere házi­gazdája, Gulyás Márton mikrofonjába, amikor számonkérte Ungár Pétert, hogy volt mersze a neves jogtudóst ajánlani, amikor az „hit gyülekezetes”, „radikális nézeteket vall az abortuszról” (értsd: életpárti), „támogatja a szívhang törvényt” és „ellenzi a homoszexuális párok örökbefogadását”.

Hát igen, ilyen, amikor a „fogjon össze mindenki” ragadós máza alól hirtelen előbukkan a woke-aktivista, aki egy pillanat alatt elfelejti, hogy az Alkotmány (nem csak az új, a régi is) kimondja azt, hogy senkit nem érhet diszkrimináció etnikai származása, nemzetisége vagy vallási nézetei alapján. Ez éppúgy vonatkozik többek között romára, zsidóra, mint hitesre egyaránt.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!