hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Beindult a találgatás: Michelle Obama lesz Trump ellenfele az elnökválasztáson?

Az, hogy a republikánus oldal elnökjelöltjeként ő áll majd szemben Bidennel az elnöki székért folyó harcban, az előválasztásokon Iowában és New Hampshire-ben elért fölényes győzelmei után mindenképp borítékolhatónak látszik. 

Ősi terv a civilizációnk ellen

„Ahogy a francia forradalomban a Notre Dame-ot lóistállónak használták, miközben fölállították az ész istennőjének szobrát a templom előtt, úgy ez zajlik ma is: rombolás és átnevelés, ez a két pillér” – mondta a Heteknek az Ausztriában élő Lengyel Tibor eszmetörténész, jogász.

Betiltás, ellehetetlenítés: így tüntetnék el az AfD-t a német politikából

Betiltás, támogatások megvonása, a működés ellehetetlenítése, és így tovább. Ezekkel a módszerekkel szeretnék a „patinás”, nagy múltú német pártok ellehetetleníteni az úgynevezett „protestpártok” előretörését az országos parlamenti választások előtt alig két évvel.

Belföld

Nyilasokra emlékeztetik a gázai terroristák a magyar holokauszt-túlélőt

„Az októberi terrortámadás borzasztóan felkavart, nagyon intenzíven felhozta bennem a vészkorszak rettenetes emlékképeit. Pedig már régóta azt hittem, hogy sikerült túllépnem a múltbeli traumákon” – mondja dr. Szentkirályi Györgyné Ágnes 91 éves holokauszt-túlélő.

Nem a háborús  pszichózisra  - E heti köszöntőnk

Ági egy jómódú polgári családba született egy menő ügyvéd és egy több nyelven beszélő pozsonyi „úrinő” lánygyermekeként. Az iskolában szerették, szüleivel étterembe és cukrászdába járt, az otthon melegét egy saját nagypolgári lakás nyújtotta a nyüzsgő Budapesten.

Hit és értékek

Harcban a Korán hazugságaival

Az Európát elnyeléssel fenyegető első nagy muszlim offenzíva hódításait csak sok évszázados kemény és ellentmondásokkal tarkított küzdelem után sikerült felszámolni. Közben kiformálódott az iszlámmal szembeni alapvető érvrendszer is.

HÁTTÉR

Kim Dzsongun már meghozta a döntést a háborúról?

Forrósodik a klíma bolygónkon konfliktusok szempontjából is: egyre több régióban parázslottak vagy lángoltak fel az elmúlt időben az eddig felszín alatt tartott indulatok. Jelen cikk a koreai és tajvani helyzetet mutatja be.

Hogyan lehet sikerfilmet forgatni a pedofíliáról?

Megjött hozzánk a sokat emlegetett film, ami előbb majdnem elsüllyedt a közöny homályában, aztán úgy tört fel váratlanul, hogy pár drága gigaprodukció félreállni kényszerült emelkedésének útjából. Ez sokakat meglepett. És van, akit feldühít.

Felröppentek a pletykák: Taylor Swift a titkosszolgálat bábja?

Az elmúlt hetekben több olyan hír kezdett keringeni a közösségi médiában, melyek szerint Taylor Swift a titkosszolgálat bábja – sokan ezzel magyarázzák a popénekes körüli hájpot. Mindenesetre nem ez lenne az első példa arra, hogy az ügynökségek a szórakoztató­iparon keresztül befolyásol­ják a közvéleményt.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!