hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nyilasokra emlékeztetik a gázai terroristák a magyar holokauszt-túlélőt
Beszélgetés a 91 éves Szentkirályi Ágnessel
Nyilasokra emlékeztetik a gázai terroristák a magyar holokauszt-túlélőt

Fotó: Makki Marie-Rose

2024. 01. 24.
„Az októberi terrortámadás borzasztóan felkavart, nagyon intenzíven felhozta bennem a vészkorszak rettenetes emlékképeit. Pedig már régóta azt hittem, hogy sikerült túllépnem a múltbeli traumákon” – mondja dr. Szentkirályi Györgyné Ágnes 91 éves holokauszt-túlélő.

  Mivel egy zsidó szeretetotthonban beszélgetünk, megkérdezem: itt mennyire volt téma a lakók között az október 7-i izraeli mészárlás?

Igazából semennyire… Igaz, hogy ez egy hitközség által fenntartott intézmény, de itt túlnyomórészt nem zsidók élnek. Pontosabban nem lehet tudni, hogy kik azok. Én felvállalom a származásomat, bár tudom, hogy Magyarországon ezt nem szokás propagálni. Ez volt az egyik legnehezebb dolog, hogy senkivel se lehetett igazán megbeszélni az október 7-i eseményt.

  De miért? 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!