hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Beindult a találgatás: Michelle Obama lesz Trump ellenfele az elnökválasztáson?
Kire bízza magát Amerika?
Beindult a találgatás: Michelle Obama lesz Trump ellenfele az elnökválasztáson?

Fotó: AP / David Goldman

2024. 01. 24.
Az, hogy a republikánus oldal elnökjelöltjeként ő áll majd szemben Bidennel az elnöki székért folyó harcban, az előválasztásokon Iowában és New Hampshire-ben elért fölényes győzelmei után mindenképp borítékolhatónak látszik. 

New Hampshire államban a republikánus elnökjelöltek versenyében mintegy 300 ezer, többségében republikánus regisztrált szavazó nyilvánított véleményt, ami az állam történetében rekordnak számít. Nikki Haley, Trump utolsó republikánus kihívója közölte, hogy az elért eredmény ellenére is tovább harcol az elnökjelöltségért, és minden energiáját a számára hazai közegre, Dél-Karolina államra koncentrálja, ahol február második felében tartják az előválasztást. 

Biden: Trump a republikánusok elnökjelöltje

Kedden New Hampshire államban a demokraták is tartottak előválasztást, ugyanakkor azt a Demokrata Párt országos irányító testülete nem fogadja el, mert Joe Biden elnök kezdeményezésére idén hivatalosan nem írtak ki előválasztást az államban. A helyi demokraták által megtartott előválasztáson a hivatalban lévő elnök neve nem is szerepelt a szavazólapokon. Ennek ellenére egy helyi kezdeményezés nyomán az államon belül urnákhoz járuló mintegy 100 ezer demokrata szavazó túlnyomó többsége Biden nevét felírta a szavazólapokra. 

Joe Biden köszönetet mondott a rendkívüli körülmények között szerzett győzelméért, és közleményében úgy fogalmazott, New Hampshire-ben világossá vált, hogy Donald Trump lesz a republikánusok elnökjelöltje. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!