hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Megrázó beszámolók a Hamasz barbár támadásáról

Izrael 9/11-e. Így vonul be a történelembe a napokkal ezelőtti vérfürdő, melynek során a Hamász gázai terrorszervezet meglepetésszerű offenzívájában több mint 1200 ártatlan gyermekkel, nővel, öreggel végzett bestiális módon, és több száz civilt fogságba hurcolt.

„Irán a terrorpolip feje” – Eli Cohen izraeli külügyminiszter a Heteknek

Október 9-én, a háború harmadik napján nemzetközi sajtótájékoztatót tartott Eli Cohen izraeli külügyminiszter, amelyre lapunkat is meghívták, sőt arra is lehetőséget kaptunk, hogy a világ minden részéről az élő adásba bekapcsolt 250 újságíró közül kérdést tehessünk fel. Az újságírói kérdésekre Lior Haiat külügyi szóvivő válaszolt, lásd keretes írásunk.

Elszabadult a gonosz, meg kell állítani! - E heti köszöntőnk

Nehéz szavakat találni arra a gonosz barbárságra, amit a Hamász halálosztagai a hétvégén elkövettek ártatlan civilek: holokausz-túlélők, többgyermekes szülők, fesztiválozó tinédzserek, kiságyukban alvó kisgyermekek ellen…

Belföld

Több ezer magyar üzenete Budapestről: Izrael mellett állunk!

Több mint ötezer ember állt ki Izrael mellett a Hetek és a Hit Rádió által szervezett szolidaritási tüntetésen, amit kedd este tartottak a Duna-parti cipők emlékművénél. Az eseményen felszólalt többek között Yacov Hadas-Handelsman izraeli nagykövet, valamint Németh Sándor, a Hetek alapító-főszerkesztője, a Hit Gyülekezete vezető lelkésze.

Hit és értékek

Tévhitek Gázáról: 10 palesztin mítosz cáfolata

A terrorizmust előszeretettel állítják be elnyomásra adott érthető válaszreakcióként. De a Hamász alattomos támadása mögött nem az „elnyomás” áll. Az alábbiakban a Gázával és a palesztin üggyel összefüggésben gyakran hangoztatott Izrael-ellenes mítoszokkal foglalkozunk.

HÁTTÉR

Jeruzsálem története: így lett Izrael szellemi központja

Jeruzsálem immár 3000 éve a zsidóság szellemi, kulturális központja. Mindez a város Dávid király általi elfoglalásával kezdődött el, amivel kapcsolatban egy érdekes kérdés, hogy mit jelenthet a bibliai beszámolóban az, hogy a város lakosai a sánták és a vakok által próbálták megállítani az izraelitákat?

Egyre nagyobb a társadlami olló a szegények és a gazdagok között

A közelmúltban készült tanulmányok szerint nem vagyunk „mobilis” társadalom: viszonylag kevés esélyünk van túlteljesíteni a szüleinken. Érdekesség, hogy a kitörés szempontjából meghatározó szerepet játszhatnak a barátságaink és a kapcsolataink.

Lenyúlhatják-e a bankok a pénzünket?

Kié a számláinkon elhelyezett pénz? Valójában nem mi rendelkezünk felette: már törvényi keret is van arra, hogy egy következő gazdasági válság idején a bankok saját maguk kimentésére fordíthatják.

Újra bevezetnék a kommunista átnevelő-táborokat?

Napjaink számos botránya közül az egyik, hogy nyugati társadalmak reedukációs programokat kezdenek előírni, súlyosan veszélyeztetve a szólás- és gondolati szabadságot. Bőven akad rá példa, hogy az ilyen késztetések jellemzően totalitárius rendszerekben merültek fel.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!