hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Megrázó beszámolók a Hamasz barbár támadásáról
Vér, zokogás és síri csend
Megrázó beszámolók a Hamasz barbár támadásáról

Fotó: AP / Adel Hana

2023. 10. 12.
Izrael 9/11-e. Így vonul be a történelembe a napokkal ezelőtti vérfürdő, melynek során a Hamász gázai terrorszervezet meglepetésszerű offenzívájában több mint 1200 ártatlan gyermekkel, nővel, öreggel végzett bestiális módon, és több száz civilt fogságba hurcolt.

Pontosan 50 évvel ezelőtt, 1973. október 6-án váratlanul, a zsidó vallás legszentebb böjtnapján kitört háborúban szenvedte el Izrael eddigi legnagyobb veszteségét: 2689 katona esett el, több ezren megsebesültek, és több százan egyiptomi vagy szíriai fogságba kerültek.

A szombati nap bebizonyította, hogy a történelem valóban ismétli önmagát. A Hamász gázai terrorszervezet ugyanis épp a jom kippuri háború ötvenedik évfordulóján indította meg a támadását Izrael ellen, éppen ugyanúgy, vagy még inkább meglepve a zsidó államot a sátorok ünnepét lezáró Szimhát Tórán, vagyis a Tóra örömünnepén.

A földön, vízen, levegőben érkező terrorcsoportok könnyedén lemészárolták a határt védő fiatal lányokat, behatoltak Dél-Izraelbe, több mint 20 kibuc békés lakosságát lerohanva, csecsemők tucatjait lefejezve, nőket, gyermekeket megerőszakolva, élve elégetve (megszenesedett holttesteikre csak napokkal később találtak rá), tömegeket agyonlőve, felrobbantva, megcsonkítva, és mintegy 170 túszt, köztük nyugdíjasokat és babákat is Gázába hurcolva, és ott megkínozva. Egy közeli rave-parti fesztiválozói sem úszták meg, a módszeres kiirtásukra tett kísérlet több mint 260 áldozathoz vezetett. Még az ISIS iszlamista terrorszervezet videóin se látni akkora gonoszságot, melyet a palesztin szervezet néhány nap leforgása alatt véghez vitt. Támogatóik, az igazi neonácik pedig világszerte tömegtüntetéseken szólítanak fel a zsidók kiirtására, elgázosítására, és Izrael teljes eltörlésére, élükön Iránnal, amelyet többen a Hamász és az északról támadó Hezbollah fő finanszírozójának tartanak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!