hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kívülről és belülről is támadás indult Izrael ellen
Rakétazápor, „kristályéjszaka”
Kívülről és belülről is támadás indult  Izrael ellen

Rakétazápor Gázából Izrael civil területeire.(Fotó: AP / Khalil Hamra)

2021. 05. 13.
Választási kampány helyett terrorháborút indított a Hamasz Izrael ellen. Az indok ezúttal is – ahogy az elmúlt évtizedekben rendszeresen – „Jeruzsálem (al-Kudsz) felsza-badítása” volt.

PLUSZ 1 HÓNAP a Hetekkel! Minden előfizetőnknek most 4 lapszámmal többet adunk. Részletek a hetek.hu/elofizetes oldalon. A világ változik, az érték állandó!

A két aktuális ürügyet egy régóta húzódó ingatlanvita és a Palesztin Hatóság által szervezett választás kelet-jeruzsálemi szavazóhelységei körüli huzavona jelentették. A bíróság helyett a palesztin terrorszervezet az izraeli civilek elleni pusztító hadjáratot választotta, amelyhez ezúttal Izraelben élő arabok is csatlakoztak.

Május 22-re hirdette ki a Palesztin Hatóság (PH) a 15 éve folyamatosan elhalasztott helyhatósági választásokat, amelyhez kapcsolódva azt követelték, hogy a Kelet-Jeruzsálemben élő arabok helyben adhassák le a szavazataikat. Ezt azonban Izrael elutasította, arra hivatkozva, hogy az oslói szerződés alapján postai, levélben történő szavazásra van csak lehetőség, és ha a helybeliek személyesen kívánnak voksolni, akkor azt a PH fennhatósága alatt álló területen tehetik meg. Izrael továbbá arra is hivatkozott, hogy a fővárosban a PH nem folytathat politikai tevékenységet, mert az sérti az állam szuverenitását. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!