hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tévhitek Gázáról: 10 palesztin mítosz cáfolata
Közkeletű hazugságok cáfolata dióhéjban
Tévhitek Gázáról: 10 palesztin mítosz cáfolata

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2023. 10. 12.
A terrorizmust előszeretettel állítják be elnyomásra adott érthető válaszreakcióként. De a Hamász alattomos támadása mögött nem az „elnyomás” áll. Az alábbiakban a Gázával és a palesztin üggyel összefüggésben gyakran hangoztatott Izrael-ellenes mítoszokkal foglalkozunk.

Mindennek két olvasata van – hangzik el a napokban az Izraelben végrehajtott iszlamista vérfürdő cinikus szemlélői részéről. Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsában a „megszállt palesztin területeken” meghalt áldozatokról emlékeztek, figyelmen kívül hagyva a több mint ezer izraeli életet, amelyet különösen kegyetlen módon oltottak ki palesztin tömeggyilkosok.

A valóságtorzítás sötét gyakorlata nem váratott sokáig magára a Nyugaton.

Kétségtelen, hogy a Közel-Kelet bonyolult világ. Kétségtelen, hogy az arab–izraeli–palesztin konfliktus is roppant összetett. De a Hamász tömegmészárlása tekintetében a képlet roppant egyszerű: mélységes gonoszság tört a felszínre, aminek semmilyen történelmi sérelem, semmilyen komplikált politikai helyzet nem adhat alapot. Ezért vizsgáljuk meg azokat a gyakran szajkózott érveket, amiket a palesztinok és általában a dzsihadisták vérengzéseit mentegetők fogalmaznak meg a médiában vagy az interneten. A tények tükrében ugyanis egyik sem állja meg a helyét.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!