hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Újra bevezetnék a kommunista átnevelő-táborokat?
Átprogramozás
Újra bevezetnék a kommunista átnevelő-táborokat?

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2023. 10. 12.
Napjaink számos botránya közül az egyik, hogy nyugati társadalmak reedukációs programokat kezdenek előírni, súlyosan veszélyeztetve a szólás- és gondolati szabadságot. Bőven akad rá példa, hogy az ilyen késztetések jellemzően totalitárius rendszerekben merültek fel.

A Kanadai Pszichológusok Kollégiuma 2023 januárjában közölte dr. Jordan Petersonnal, hogy reedukációs terápián kell részt vennie nyilvánosan tett (személyes) megjegyzései miatt. Az indoklást látszólagosan szakmai alapra helyezik, de erős ideológiai szálak is meghúzódnak a háttérben, miután a professzor gyakran szentel beszélgetéseket, előadásokat a transzjelenség árnyoldalának. „Ha azt gondolod, hogy jogod van a szólásszabadsághoz Kanadában, el vagy tévedve” – kommentálta Peterson a döntést, előre beígérve, hogy a folyamatról minden egyes apró részletet meg fog osztani.

Az Egyesült Államokban Hillary Clinton Donald Trump támogatóit kultusztagoknak nevezte, ezzel alátámasztva, hogy szükség lenne a „formális átprogramozásukra”.

A „gulágok” támogatását erkölcsi kötelességként felvázoló retorika várhatóan erősödni fog.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!