hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Kövekkel dobálták, majdnem összeverték: így él Galileában a népszerű Jézus-hívő izraeli énekes

Van valami különleges erő abban, mikor azon a földön, ahol a léviták és Dávid király meghonosította az egy igaz Isten zenei formában történő imádatát, az ősi hagyományt folytatva modern zsoltárosok építik tovább a hidat a menny és a föld között. Joshua Aaronnal beszélgettünk arról, mi is az igazi dicséret, és mit jelent ma Jézus-hívő zsidóként élni Izraelben.

Leleplezés: így ásta alá Trumpot a deep state

A legádázabb hollywoodi akciófilmekben sem láthattunk olyat, ami Amerikában 2016-ban megtörtént: politikai alapon indítottak szövetségi nyomozást a végül győztes elnökjelölttel, Donald Trumppal szemben. Az erről szóló Durham-jelentés ismét napirendre emelte az amerikai mélyállam ügyét.

Belföld

Gyerekjogok: abszurd dolgot kérnek számon Magyarországon

Az Európai Bizottság tavaly decemberben a gyermekvédelmi törvény szigorítása kapcsán pert indított Magyarországgal szemben, amelyhez 15 tagállam és az Európai Parlament is csatlakozott. Kérdés, hogy a „gender-gépezet” érvei mennyire állják meg helyüket jogi területen.

Tényleg nem hallott Ursula von der Leyen Zelenszkij Magyarország ellenes kirohanásáról?

Összeszólalkozás a zárt ajtók mögött, cinikus semmitmondás az Európai Bizottság részéről, megvétózott szankciós csomagok és rejtélyes zsarolás, fenyegetés Ukrajnától. Feszült a viszony Brüsszel, Budapest és Kijev között, miközben a háború és a gazdasági krízis miatt sokkal inkább összefogásra volna szükség.

Hit és értékek

Németh Sándor: Az ukrán haború egy nagy birodalomépítés része lehet

Legutóbbi beszélgetésünk végén Németh Sándor megígérte, hogy beszél egyszer arról is, hogyan látja az elõttünk álló évtizedeket, a világban 2015 óta zajló nagy fordulatot, és ezen belül a keresztények, valamint Magyarország helyét. Bár a prognózis néhol nem igazán optimista, érdemes végigolvasni, az interjú végén egy cselekvési programot is ajánl a Hit Gyülekezete vezetõje.

HÁTTÉR

A mesterséges intelligencia szerepe a háborúkban

Gyilkos drónrajok, amik képesek likvidálni egy város férfilakosságát, miközben az infrastruktúrát érintetlenül hagyják. Ami most még sci-finek tűnik, hamarosan valósággá válhat: a világ nagyhatalmai őrült versenybe kezdtek, hogy elsők legyenek a mesterséges intelligencia által vezérelt autonóm fegyverek megalkotásában, Ukrajnában pedig éles körülmények között tesztelik is a katonai innovációkat.

Tankok, szektások, FBI, 86 halott: ki gyújtotta fel a dávidisták központját?

Harminc éve, 1993. április 19. reggelén, egy texasi mező közepén lángba borult az ún. dávidisták központja, az ATF-fel és az FBI-jal folytatott, 51 napos összetűzés lezárásaként. A Waco-ostromként elhíresült eset komoly kétségeket ébresztett az amerikai nép kollektív tudatában a szélsőséges vallási csoportokkal, a fegyvertartással és a kormánnyal szemben.

Megrázó interjú egy anyával, aki visszakapta homoszexuális prostituált fiát

A 27 éves Gertner Dávid a melegbárok mélyéről, homoszexuális prostituáltként jutott hitre 2016-ban, s ma már kétgyermekes családapa. Édesanyjával, Gertner Judit óvónővel arról beszélgettünk, miként érintette a családot Dávid lelepleződése, s hogyan élték meg a megtéréséhez vezető időszakot.

KÁVÉSZÜNET

Felfalják a sorozatok Hollywoodot?

Ámbár a moziipar több mint 120 éves történelemmel büszkélkedhet, azonban a streamingsorozatok napjainkban egyre nagyobb teret nyernek. Milyen pszichológiai folyamatokat idéz elő a binge-watchingnak nevezett sorozatdarálás jelensége társadalmainkra nézve?

Bud Light és a transzmodell: ebből már Amerika sem kér?

A Bud Light több embernek segített leszokni az ivásról, mint az Anonim Alkoholisták – ezt a csípős Twitter-üzenetet Kevin Sorbo keresztény színész tette közzé, miután az Egyesült Államokban az egyik legnépszerűbb sörmárka egy transznő arcképét helyezte el promóciós dobozainak oldalán.

Tényleg a „besúgók országa” lennénk?

„Elfogadta a magyar parlament azt a törvényjavaslatot, mely lehetővé teszi az állampolgárok számára, hogy a hatóságoknak névtelenül jelentsenek a gyermeket nevelő azonos nemű párokról” – kezdődik a Bloomberg News nemrég megjelent cikke. Az amerikai hírügynökség nem először jelentet meg negatív hangvételű cikket hazánkról.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!