hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Kövekkel dobálták, majdnem összeverték: így él Galileában a népszerű Jézus-hívő izraeli énekes
Ősi zsoltárok, modern léviták
Kövekkel dobálták, majdnem összeverték: így él Galileában a népszerű Jézus-hívő izraeli énekes

Forrás: Joshua Aaron

2023. 05. 24.
Van valami különleges erő abban, mikor azon a földön, ahol a léviták és Dávid király meghonosította az egy igaz Isten zenei formában történő imádatát, az ősi hagyományt folytatva modern zsoltárosok építik tovább a hidat a menny és a föld között. Joshua Aaronnal beszélgettünk arról, mi is az igazi dicséret, és mit jelent ma Jézus-hívő zsidóként élni Izraelben.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is ajándékozunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Keresztény körökben nem cseng ismeretlenül a neved, de röviden el tudnád mesélni, hogy is kerültél Izraelbe, és mi indított arra, hogy Istent felemelő dalok írásába kezdj?

Nos, már közel 9 éve élek Izraelben tartósan. Édesanyám Izraelben, Haifán született és nőtt fel. Az ő édesanyja, Ruth Epstein a lengyelországi Boroszlóról a holokauszt elől menekült Izraelbe, elsőszülötte, Mikha már Jeruzsálemben született. A nagyanyám a függetlenségi háború idején, 1947–48 környékén költözött Haifa környékére, itt adott életet édesanyámnak, alig néhány hónappal azelőtt, hogy Izrael több ezer év után újjászületett. Édesanyám 11 évesen költözött Amerikába, New Yorkba, amit én viccesen mindig a másik ígéret földjének szoktam hívni, annyi zsidó ember menekült és költözött oda Európából. Ott szeretett bele édesapámba, aki keresztény volt, de csak névlegesen. Ha jól ismerik a judaizmust, tudhatják, hogy ez számít a lehető legelítélendőbb cselekedetnek. Egy zsidó lehet buddhista, szekuláris, amit eltűrnek, de ha valaki kereszténnyé válik, az árulásnak számít. Amennyiben az ember keresztény házastársat választ, még rosszabb, mert a gyermekeire is hatással lesz a döntése. Ennélfogva, mikor édesanyám hozzáment édesapámhoz, az ortodox zsidó nagymamám éktelen haragra gerjedt, végül azonban megbékélt a tudattal.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!