hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Felfalják a sorozatok Hollywoodot?
KIHALÁS SZÉLÉN AZ IPARÁG
Felfalják a sorozatok Hollywoodot?

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2023. 05. 24.
Ámbár a moziipar több mint 120 éves történelemmel büszkélkedhet, azonban a streamingsorozatok napjainkban egyre nagyobb teret nyernek. Milyen pszichológiai folyamatokat idéz elő a binge-watchingnak nevezett sorozatdarálás jelensége társadalmainkra nézve?

Netflix, Disney+, AppleTv, HBO: a korlátlan filmek, sorozatok, műsorok, az otthoni kényelmes moziélmény csatornái. Tagadhatatlan, hogy az emberek többsége számára a streamingcsatornák átvették a moziba járással együtt járó élménycsomagot, ami mostanra az otthonunk foteljéből egy-két kattintással elérhető.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is ajándékozunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

A nagy mozi átalakulása

Pattogatott kukorica, üdítő, színvonalas hang- és képélmény, tágas tér, kényelem. Ezek mindegyike hozzájárul ahhoz a bizonyos moziélményhez, amit otthoni környezetben nehéz lenne magunknak előteremteni. Ennek ellenére a hagyományos értelemben vett moziba járás ma már talán kevésbé divatos. Hónapokig várni egy filmre, megrendelni a jegyet, elmenni a moziba, átvenni a jegyet, kikérni a popcornt, beülni a terembe, kivárni a hosszú reklámok sorát, és ezek után végre megtekinteni a várva várt filmet. Érezhetjük, az egésznek megvan a maga hangulata, izgalma, rituáléja. Ma már azonban, amikor a percenként minket ért impulzusok száma lassanként meghaladja a percenkénti levegővételek számát, amikor a kezünkben van annak a lehetősége, hogy csupán pár kattintással elindítsuk a nézni kívánt filmet – valljuk be –, sokan élünk a technika adta lehetőségekkel, és az otthoni filmezést részesítjük előnyben.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!