hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Bud Light és a transzmodell: ebből már Amerika sem kér?
Meleg sört valaki?
Bud Light és a transzmodell: ebből már Amerika sem kér?

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2023. 05. 24.
A Bud Light több embernek segített leszokni az ivásról, mint az Anonim Alkoholisták – ezt a csípős Twitter-üzenetet Kevin Sorbo keresztény színész tette közzé, miután az Egyesült Államokban az egyik legnépszerűbb sörmárka egy transznő arcképét helyezte el promóciós dobozainak oldalán.

A lépés hatására a Bud Light eladásai bezuhantak és számos közéleti személyiség bojkottot hirdetett a márka ellen. Mint némely korábbi esetben, most is felmerül a kérdés: a rövid távú hatásokon kívül el lehet-e érni bármi érdemi eredményt multik bojkottálásával?

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is ajándékozunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

A Budweisert és annak kalóriaszegény verzióját, a Bud Lightot gyártó Anheuser-Busch InBev sörbirodalom mindig is nagy hangsúlyt fektetett a PR-ra és marketingre, az USA-ban gyakorlatilag lehetetlen kikerülni a márkát. Számos sportágban szponzorációs szerződésük van, nemcsak csapatokkal, de magával az MLB-vel (az USA első számú baseball-ligája), az NFL-lel (amerikaifoci-liga) és a NASCAR-ral is. A vállalat az európai sportvilágra is odafigyel, egyik leg­kreatívabb reklámakciójuk Lionel Messi 2020-as rekorddöntése után történt. Messi 2020-ban túlszárnyalta Pelé egy rekordját, miután a Real Valladolid ellen megszerezte a Barcelona színeiben rúgott 644. gólját. A Budweiser minden kapusnak annyi doboz sört küldött, ahány gólt kaptak a klasszistól, ráadásul egy kis fricska gyanánt mindegyik dobozon az ünneplő Messi szerepelt. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!