Aktuálishetilap

Hetek hetilap vásárlás
Tényleg nem hallott Ursula von der Leyen Zelenszkij Magyarország ellenes kirohanásáról?
Jószomszédi iszony az Európai Unió, Magyarország és Ukrajna között
Tényleg nem hallott Ursula von der Leyen Zelenszkij Magyarország ellenes kirohanásáról?

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2023. 05. 24.
Összeszólalkozás a zárt ajtók mögött, cinikus semmitmondás az Európai Bizottság részéről, megvétózott szankciós csomagok és rejtélyes zsarolás, fenyegetés Ukrajnától. Feszült a viszony Brüsszel, Budapest és Kijev között, miközben a háború és a gazdasági krízis miatt sokkal inkább összefogásra volna szükség.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is ajándékozunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

„Nem kívánunk válaszolni a kérdéseikre” – üzente meg a Heteknek az Európai Bizottság szóvivője, miután az elmúlt napokban több botránykeltő sajtóértesülés is napvilágot látott. Elsőként a Washington Post írt arról amerikai titkosszolgálati lehallgatásokra hivatkozva, hogy még február közepén Volodimir Zelenszkij ukrán elnök azt tervezte, hogy robbantásos szabotázsakciót hajtana végre a Barátság kőolajvezetéknél, hogy ezzel mérjen súlyos csapást a magyar iparra. A lap úgy tudja, az ukrán elnök kifejezetten a magyar kormány vélt Putyin-barátsága miatt akart kvázi bosszút állni. 

Ami az egészben meglepő, hogy egyértelmű és nyilvánvaló cáfolat eddig nem érkezett Kijevből, miközben Szijjártó Péter magyar külügyminiszter úgy értékelte ezt az esetet, mint amely Magyarország szuverenitását sérti és felveti az energiaellátás biztonságának kérdését. Ha valaki ezt megpróbálja ellehetetleníteni, az az adott ország szuverenitása ellen támad – véli a miniszter. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!