hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Nem szűnnek a nyugdíjtörvény miatti tüntetések, zavargások Franciaországban

Nem szűnik a felháborodás Francia­országban Emmanuel Macron nyugdíjtörvényével kapcsolatban. Az elnök enyhülést szeretne, de meghátrálás nélkül, a szakszervezetek viszont elszántak abban, hogy addig sztrájkolnak, amíg a javaslatot a kormány vissza nem vonja.

"Szemünk előtt bontakozott ki a zsidó állam leglátványosabb identitásválsága" - helyszíni riport az izraeli megatüntetésekről

Az izraeli jobboldal elszánt, ugyanakkor elsietett kísérletet tett egy igazságtalan jogrendszer megreformálására, de vastag falba ütközött. A zsidó állam 75 év után vízválasztóhoz érkezett; döntenie kell: egy akar lenni a posztliberális-szekuláris nemzetek sorában, vagy atyáik Istenének kifejezetten zsidó népeként épít tovább országot. Hangulatjelentés Izrael egy és oszthatatlan fővárosából.

Posztolt a bibliai házasságról, meghurcolták az ifjú rendőrtisztet - Interjú Jacob Kersey-vel

Alig néhány hónapja volt rendőr, kiemelkedő munkát végzett, főnökei mégis ultimátum elé állították a 19 éves fiatal keresztény tisztet, miután kiállt a házasság bibliai meghatározása mellett.

Belföld

Rendkívül megsokasodott a hajléktalan kismamák száma

A krízisterhesek legfőbb prob­lémája az, hogy magukra maradva az utcára kerül­nek. Ezért jelent óriási előrelépést a válság­hely­zetben lévő kis­­mamákat gondozó Várva Várt Alapítvány életében, hogy nyáron megnyit­hatják saját anyaotthonukat Budapesten.

„Veszélyben a szólásszabadság, de már megszoktuk, s ez elég nagy baj”

A héten érkezett a hír, hogy letiltották a Pesti Srácok YouTube-csatornáját konkrét indoklás nélkül. Az ügyben ugyan sokan felháborodásukat fejezték ki, a többség viszont hümmögve konstatálja, hogy ez van. Ami elég nagy baj, s nem a Pesti Srácok munkatársainak szólásszabadsága miatt.

Hit és értékek

Nehéz idők - E heti köszönőnk

A húszas években a most következő lesz a negyedik húsvét. Eddig két ünnepet a Covid, két ünnepet pedig a háború árnyékol be. Minden nemzetet, különösen a nyugati civilizációs körben, érint a válság valamilyen formában. Mindez hat a társadalmakban a hívőkre is, és az egész keresztény világban érezhető egyfajta elbizonytalanodás: mi a célja a hitnek, hogyan tudnak a közösségek megállni az egyre áthatóbb szekularizációval és agresszív ideológiai kampányokkal szemben?

Németh Sándor: Nem nekünk kell a világot megmentenünk

A húszas években ez a negyedik húsvét, eddig két ünnepet a Covid, két ünnepet pedig a háború árnyékol be. Az egész keresztény világban érezhető elbizonytalanodás okairól beszélgettünk a húsvéti interjúban, amelyet a Hit Gyülekezete vezető lelkészével, a Hetek főszerkesztőjével készítettünk.

HÁTTÉR

Pajor Tamás: A történelmi emlékezetkihagyás könnyen a neobarbarizmus táptalajává válhat

Április 16-án kerül sor az Élet Menetére hazánkban, illeszkedve a holokauszt magyarországi áldozatainak emléknapjához. Pajor Tamás előadóművész, az Élet Menete rendszeres résztvevője beszélt lapunknak az emléknap aktuális üzenetéről és személyes érintettségéről.

Kémkedik az autója? Feljövőben a járművek adatpiaca

Egyre több olyan autó közlekedik az utakon, mely az okostelefonokhoz hasonlóan adatokat gyűjt és továbbít az internethez kapcsolódó alkalmazásokon keresztül. Kik és milyen adatokhoz jutnak hozzá a gépkocsik felhasználóiról?

„A transzgenderizmus mögött egy iparág van”

Egy frissen megjelent ingyenes e-book, az Exposing the Gender Lie (A genderhazugság leleplezése) fiatalokkal foglalkozó vezetőknek, lelkészeknek, ifjúsági pásztoroknak kíván segíteni jobban megérteni a genderideológiát, hogy pusztító hatásaitól megóvhassák a gyerekeket. A könyv egyik szerzője, Jeff Myers, a fiatalok bibliai világnézet szerinti képzésével és támogatásával foglalkozó Summit Ministries elnöke első kézből ismeri a kihívásokat, melyekkel az új generációnak szembe kell nézni.

Rezeg a léc: betilthatják a Tiktokot

Míg a felhasználók rajonganak a TikTokért, politikai és közéleti oldalon egyre többen fejezik ki aggodalmukat a videómegosztó platform adathasználatával kapcsolatban. Az alkalmazás addiktív jellege és a gyermekekre gyakorolt negatív hatása is sok kritikát vált ki.

KÁVÉSZÜNET

A léghajó valódi története

A XIX. század utolsó éveiben tevékenykedő magyar zsidó származású feltaláló zsenialitásának köszönhetjük az egykori merev lemezes léghajó ötletét. Nem Zeppelinnek, hanem Schwarznak!

Újragondolt életek: Traumákból talpra álló hősök

Kevés olyan sikertörténettel találkozni, ahol olyan emberekről esik szó, akik valamiféle hendikeppel indultak el az életben. Kártyavárat felépíteni szélviharban lehetetlennek tűnő feladat, ám ezeknek az embereknek sikerült, ráadásul a kártyaváruk még ma is áll.

Divattá vált az ételérzékenység?

Társadalmunkban egyre többeket érint az ételérzékenység kérdése, ennek ellenére mégsem kap kellő figyelmet, sőt esetenként divatolásnak ítélt attitűdként jelentkezik. Ezen megítélés alapjául szolgálhat a különféle reformétrendek térhódítása.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!