hetilap

Hetek hetilap vásárlás
„Veszélyben a szólásszabadság, de már megszoktuk, s ez elég nagy baj”
Kulifai Máté véleménycikke
„Veszélyben a szólásszabadság, de már megszoktuk, s ez elég nagy baj”

Fotó: Facebook / PS TV

2023. 03. 30.
A héten érkezett a hír, hogy letiltották a Pesti Srácok YouTube-csatornáját konkrét indoklás nélkül. Az ügyben ugyan sokan felháborodásukat fejezték ki, a többség viszont hümmögve konstatálja, hogy ez van. Ami elég nagy baj, s nem a Pesti Srácok munkatársainak szólásszabadsága miatt.

Ez egy vélemény cikk.

A Google magyarországi képviselete viszonylag nyakatekert módon azzal indokolta a Pesti Srácokat ért újabb súlyos tiltást, hogy egy korábbi szabálysértésre hivatkoznak, amelyben lényegében a gyermekek biztonságának megsértésével vádolják a csatornatulajdonost egy olyan klip miatt, ami végül fel sem került a platformra, és éppen a pedofília ellen hivatott kiállni. Sokan sokféle véleménnyel lehetnek a lap munkásságáról, azt viszont elég nehézkesen lehetne állítani, hogy éppen a Pesti Srácok támogatná bármilyen szinten a pedofil tartalmakat, hiszen pont az ott dolgozó munkatársak robbantották ki azt a pedofilbotrányt is a hetekben, amelynek nyomán a magyar kormány elhatározta, hogy bevezeti Európa legszigorúbb gyermekvédelmi törvényeit.

Azonban logikát az amerikai székhelyű techóriás működésében amúgy is nehéz találni, a Heteknek nyilatkozó Varga Ádám (aki a Pesti Srácok YouTube-oldaláért felelt) állítása szerint összesen 3 egymástól eltérő indoklás is felmerült a mostani teljes törléssel kapcsolatban, ám konkrétum egy sem, így hiába tettek meg mindent, hogy megtudják, mely irányelvek mentén kellene változtatniuk a tartalomgyártásukon, érdemi választ egyszer sem kaptak.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!