hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Nehéz idők - E heti köszönőnk
Nehéz idők - E heti köszönőnk

Fotó: Bagi Zsófia

2023. 03. 30.
A húszas években a most következő lesz a negyedik húsvét. Eddig két ünnepet a Covid, két ünnepet pedig a háború árnyékol be. Minden nemzetet, különösen a nyugati civilizációs körben, érint a válság valamilyen formában. Mindez hat a társadalmakban a hívőkre is, és az egész keresztény világban érezhető egyfajta elbizonytalanodás: mi a célja a hitnek, hogyan tudnak a közösségek megállni az egyre áthatóbb szekularizációval és agresszív ideológiai kampányokkal szemben?

Többek között ezekről, a Pál apostol által „nehéz időknek” nevezett korszak kérdéseiről beszélgettünk a Hit Gyülekezete vezető lelkészével, a Hetek főszerkesztőjével készített húsvéti interjúban, amelynek első része most, a húsvét előtti számunkban jelenik meg.

„Teljes mértékben igaz a mai korra is Pál apostol próféciája, hogy a kegyesség látszatát megtartják, de megtagadják annak az erejét, ami az igazságból és a Szent Lélek követéséből származik. Isten Igéje azt mondja, hogy az igazság által leszel erős, az igazság nélkül pedig nem tud hiteles lenni a keresztény élet és szolgálat. Az igazságtalanság a bűn, és ma a bűnös állapot és a személyes bűnök relativizálásával, illetve tagadásával van probléma”

– mondta az interjúban Németh Sándor.

Jövő heti, ünnepi számunkban folytatjuk az interjút Jeruzsálem sorsának és jövőjének, valamint a húsvét nagy üzenetének aktuális témáival.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!