hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Korán-égetés után: migránsválság Svédországban

Svédországban beérni látszik egy évtizedekig alkalmazott bevándorlási politika gyümölcse, mely a társadalmi valóságot alapjaiban rajzolta át. A húsvéti Korán-égetéseket követő kiterjedt erőszakhullám újabb jele az iszlamizmus és bevándorlás összefonódó problémakörének.

Abortuszháború Amerikában: élet-halál küzdelem a magzatokért

A Roe kontra Wade ügy alkotmányos válságba taszította az Egyesült Államokat. A jog helyett egy maroknyi jogász uralma alakult ki egy amúgy is ezer sebből vérző unióban. A Legfelsőbb Bíróság ismét esélyt kapott, hogy az abortusz terén kijavítsa a jogi tévedéseket, de ezt a baloldal nem fogja tétlenül végignézni. (2022.05.12)

Belföld

Magyarország előbb-utóbb felülvizsgálja majd kapcsolatát az EU-val

Egyelőre nem látszik a megállapodás Brüsszel és Budapest között az Oroszországgal szembeni olajembargó ügyében. Az Európai Bizottság büntetni akar – függetlenül ennek hatékonyságától és egyes tagállamokra gyakorolt brutális gazdasági következményeitől.

"Én nem változtam" Toroczkai László zsidókról, cigányokról és a Fideszről

Az antiszemita, rasszista akciókat a saját soraikon belül is el fogják utasítani, de a tabukat nem fogják kerülni – nyilatkozta a Heteknek Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke. Legerősebb ellenzéki pártként nem politikai performanszokra, hanem minőségi vitákra készülnek a Tisztelt Házban.

Hit és értékek

Ezért "ajándékozta" a magyaroknak a franciák védőszentjét Ferenc pápa

A pápa magyar származásúnak nyilvánította Szent Mártont, aki többek között Franciaország hivatalos védőszentje. Tévedésről azonban szó sincs: Ferenc nyilatkozata egy nagyszabású európai rekatolizációs programba illeszkedik.

HÁTTÉR

Meddig emelkednek az árak?

Az infláció egy mutatószám, amely havonta megmutatja, hogy egy reprezentatív háztartás kiadásai mennyit emelkedtek az elmúlt egy évben. A fogalommal manapság szinte mindenki tisztában van, de hogy ezt a mutatót ki és hogyan számolja, és vajon miért érezzük azt, hogy a saját kiadásaink sokkal gyorsabban emelkednek, mint ami a hivatalos statisztikákból következne, azt kevesen tudják. 

Dezinformációs háború: túl durva, hogy igaz legyen

A mai kormánypropaganda elemeit több mint száz éve dolgozták ki, azt állítva, hogy manipuláció nélkül nem is tud működni a demokrácia. De nem csak ez az egyetlen ellentmondás: a dezinformáció elleni küzdelmet hirdetők gyakran a legnagyobb dezinformátorok.

Agyszerkezetünk alapján is megállapítható a nemünk

Biológiai különbségek márpedig vannak. A férfiak és a nők agya bizonyítottan, genetikailag különbözik egymástól, és ez a viselkedést vagy akár a munkabeli preferenciákat is befolyásolja. Ez nem zárja ki a kulturális hatások fontosságát, de bizonyítja, hogy azok nem is kizárólagosak.

KÁVÉSZÜNET

Mit kell tudni Magyarország hetedik legnépesebb városáról?

Benczúr Gyula festő, Krúdy Gyula író, Kállay Miklós miniszterelnök, Váci Mihály költő, Szabó Tünde olimpiai ezüst­érmes úszó, Dolhai Attila énekes. Mindannyian itt születtek. Hazánk legkeletibb megye­székhelye sok érdekességet tartogat az idelátogatóknak.

Nehéz helyzetben a vendéglátóipar, a topéttermek száma az elmúlt két évben mégis nőtt

Hamarosan átadják a hazánk legjobb éttermeinek járó elismeréseket az Audi-Dining Guide Év Étterme Díjátadó Gála keretei között. A gasztronómiai trendekről Herczeg Zoltán, a Dining Guide, hazánk legrégebbi gasztronó­-miai platformjának felelős kiadója, gasztronómiai tanácsadó mesél.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!