hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Agyszerkezetünk alapján is megállapítható a nemünk
Tények és tévhitek a gendervitában
Agyszerkezetünk alapján is megállapítható a nemünk

Fotó: Shutterstock / PuzzlePix

2022. 05. 12.
Biológiai különbségek márpedig vannak. A férfiak és a nők agya bizonyítottan, genetikailag különbözik egymástól, és ez a viselkedést vagy akár a munkabeli preferenciákat is befolyásolja. Ez nem zárja ki a kulturális hatások fontosságát, de bizonyítja, hogy azok nem is kizárólagosak.

Most minden előfizetőnknek adunk! Fizessen elő a Hetek nyomtatott vagy online hetilapra a régi áron május 31-ig és spóroljon velünk. Részletek a hetilapban és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Az itt következő írás eredetileg válaszként született. A portfolio.hu oldalon 2021. január 27-én jelent meg Radó Péter oktatáskutató Gender-tények: fiúk és lányok az iskolában és azon túl című cikke, amely tárgyi tévedéseket tartalmaz a nemi különbségek biológiájával kapcsolatban. Az egyik legolvasottabb hazai gazdasági portál mégis visszautasította egy ilyen kiigazítás közlését (a formai okok mellett például a tanulmányok nem elég széles körű bemutatására hivatkozott, a hosszú hivatkozási lista és azon tény ellenére, hogy Radó Péter egyetlen adatforrást sem adott meg).

Fontosnak éreztük, hogy egy ilyen nagy horderejű témában a tudományosan megalapozott ellenvélemény is nyilvánosságot kaphasson. Dr. Ujma Péternek, a Semmelweis Egyetem adjunktusának cikkét közöljük:

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!