Új trend a transzneműek körében: egyre többen akarnak férfi és női nemi szervet egyszerre
Új trend a transzneműek körében: egyre többen akarnak férfi és női nemi szervet egyszerre

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 11. 24.
Egyre több transznemű dönt úgy, hogy mindkét nemnek megfelelő nemi szervet szeretne, és szalmakiánusnak nevezik magukat a görög mitológia szereplői után.

Szalmakisz és Hermaphroditosz a görög mitológiában heteroszexuális szerelmespár volt, és mivel teljesen eggyé akartak válni, az isteneket arra kérték, hogy egyesítsék őket. A szalmakiánus kifejezés angol megfelelőjét egy sci-fi író használta először 1990-ben azokra az emberekre, akik egyszerre szeretnének férfi és női nemi szervekkel is rendelkezni.

Napjainkban egyre több transznemű szeretné, hogy az eredeti biológiai nemének megfelelő szervei mellett a másik nemhez tartozó szervei is legyenek, és az ebbe a csoportba tartozók szalmakiánusnak nevezik magukat online csoportokban.

Egy konzervatív családpárti szervezet szerint azonban ez a trend nem meglepő, és magától értetődő része a genderideológiának.

Sok felületes szemlélő úgy gondolja, hogy a genderideológia csak azt állítja, hogy a biológiai férfiaknak lehet női nemi identitása, és fordítva (…), de a genderideológia valójában a biológiai nemnek
a jelentését és valóságát tagadja”

- írta a The Heritage Foundation vezető kutatója.

Jay W. Richards arról is írt, hogy a genderideológia szerint nem az ember biológiai neme határozza meg, hogy ki ő, hanem a nemi identitása, és ez alapján tulajdonképpen nincs határa annak, hogy valaki milyen neműnek érzi magát.

„Az az egyszerű gondolat, hogy férfiak nőként jelennek meg, és fordítva, már idejétmúlt dolog. Ehelyett a nemi identitások egyre inkább összekeverednek” – tette hozzá Richards.

Hyde Goltz szerint – aki szalmakiánusnak vallja magát, mert biológiailag nő, de férfi nemi szervet is műttetett magának – a biológiai nemükkel ellentétes nemnek megfelelő szervekre is műtéti úton szert tevő embereket még a traszneműek is elárasztják bántó üzenetekkel, például, hogy nem csinálták végig a folyamatot, és tettükkel kigúnyolják a transzmozgalmat.

Egy transzneműeken műtéteket végző texasi sebész elmondása szerint évente az összes beavatkozás negyedében rendelkezik a páciens biológiailag női nemi szervvel, és igényel pluszba férfi nemiszervet. Richard Santucci szerint ezek a műtétek biztonságosak és tudományosan megalapozottak.

(Christian Today / Hetek)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!