hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Mit kell tudni Magyarország hetedik legnépesebb városáról?
Mi vár ránk Nyíregyházán?
Mit kell tudni Magyarország hetedik legnépesebb városáról?

A Kossuth tér Nyíregyháza főtere, mint minden régi város­- központban, itt is sokáig piacokat, vásárokat tartottak. (Fotó: Shutterstock / PuzzlePix)

2022. 05. 12.
Benczúr Gyula festő, Krúdy Gyula író, Kállay Miklós miniszterelnök, Váci Mihály költő, Szabó Tünde olimpiai ezüst­érmes úszó, Dolhai Attila énekes. Mindannyian itt születtek. Hazánk legkeletibb megye­székhelye sok érdekességet tartogat az idelátogatóknak.

Akinek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéről csupán gyümölcsök – szabolcsi alma, szatmári szilva – jutnak eszébe, feltétlenül el kell látogatnia a dinamikusan fejlődő Nyíregyházára, amely a térség gazdasági és kulturális motorja, és vonzó turisztikai célpont is.

Most minden előfizetőnknek adunk! Fizessen elő a Hetek nyomtatott vagy online hetilapra a régi áron május 31-ig és spóroljon velünk. Részletek a hetilapban és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Fekete vonat, világos megye

Ki ne hallott volna a „sötét Szabolcs” elnevezésről vagy a híres „fekete vonatról”? Ez utóbbi nevet nem az együttes miatt kell ismernünk, hanem a híres-hírhedt, szegény munkásokat Budapestre, majd haza, Nyíregyházára, Szabolcs megyébe visszaszállító tömegközlekedési eszköz miatt. Sokan az itt élők közül azt mondják: a „fekete vonaton” közlekedő szabolcsiak építették újjá Budapestet a II. világháború után. Ebben persze van némi túlzás, de ilyen és ehhez hasonló legendák bőven találhatók még a ma már egyáltalán nem sötét, sőt egyre világosabb, napsütötte megyében.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!