hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Szigorúan titkos laborok: a biológiai hadviselés igazából soha nem állt le

A második világháború után a hidegháborús felek fegyverkezésének jelentős részét különböző biológiai programok jelentették. Úgy tűnik, ezek iránt azóta sem csökkent az érdeklődés a nonproliferációs ígéretek ellenére.

Kik az orosz–ukrán háború fontos szereplői?

Habár a fejünkben az ukrajnai háború talán Putyin és Zelenszkij gigászi küzdelmeként él, érdemes vetni egy pillantást a ranglétra alacsonyabb fokain álló, ám nem kevésbé jelentős figurákra is.

Nyugati javaslat: hogyan lehet véget vetni az ukrajnai háborúnak?

Egy hónapja tart az ukrajnai háború, és ha a szembenálló felek nyilatkozatait nézzük, a pusztításnak nem látszik a vége. A békekötés esélye lehet, ha kívülről segítenek elfogadtatni a háborúban álló vezetőkkel, hogy saját nemzetük érdekében kompromisszumokat kell vállalniuk.

Mik Kína tervei a „Tajvan-kérdés” megoldására?

A Kína és Tajvan közötti évtizedek óta növekvő feszültség magában hordozhatja egy olyan globális válság vagy akár háború csíráját, ami mellett a mostani ukrán konfliktus is eltörpülhet. De egyáltalán miért merül fel, hogy Kína lerohanja Tajvant?

Kedves Olvasó!

Egy hónapja tart az ukrajnai háború, és ha a szembenálló felek nyilatkozatait nézzük, a pusztításnak nem látszik a vége. Naponta hallunk riasztó kijelentéseket új típusú fegyverek bevetéséről, a nukleáris háború esélyeiről, háborús bűncselekményekről.

Belföld

Magyar pszichiáterek: a nemi identitás és a szexuális orientáció befolyásolható propagandával

A gyermekek szexuális fejlődésére igenis nagymértékben hat a propaganda – állítják neves magyar pszichiáterek. A magyar választók a gyermekvédelmi népszavazáson mondhatnak majd véleményt a témában.

Lesz-e fordulat a keleti országrészben?

Ahogyan az ukrajnai menekültek, úgy a hazai látogatók is mindig csalódnak a keleti országrészben, általában pozitív irányban, látva, hogy mennyit fejlődött az elmúlt időszakban gazdasági, kulturális, turisztikai értelemben. Kérdés, hogy ez elég lesz-e ahhoz, hogy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében mind a hat egyéni körzetében a Fidesz–KDNP nyerjen – ahogyan négy éve történt.

Magyar protestáns egyházak és az LMBTQ-ideológia

Az LMBTQ-ideológia térhódítása vajon a hazai egyházakban is szakadásokhoz fog vezetni, ahogy az Nyugaton is történt? Esetleg kelet- és nyugat-európai testvéregyházak szétválását idézheti elő? Nálunk is kiszorulnak egyházukból azok, akik a bibliai elveket követik vagy azok válnak ki, akik eltérnek azoktól? – ezekre a kérdésekre is választ kerestek az Evangelikál Csoport minapi konferenciájának résztvevői.

Hit és értékek

Modern Dánielek és a "csodatevő" technológia

A hit szempontjából hihetetlenül izgalmas korban élünk: a modern tudomány közel jár ahhoz, hogy az evangéliumokban felsorolt, alapvetően gyógyulással kapcsolatos természetfölötti élményeket leutánozza. De mennyi hit maradhat egy materialista csodákban egyre inkább tobzódó korban?

HÁTTÉR

Honnan ered a Nyugat oroszgyűlölete?

Sokan meglepődnek, amikor az Ukrajna elleni orosz agresszióra válaszul azt hallják, hogy a szankciók között felmerül klasszikus orosz művészek és a világ kulturális örökségének részét képező remekművek betiltása. Az ilyen gondolatok nem csupán korunk divatos eltörlési kultú­rá­jának termékei, gyökerei sok­kal mélyebbre nyúlnak.

Hogy sikerült egy sor kisvállalkozásnak túlélni a Covidot?

A covid-időszak elmúlt két évében a háztartások mellett a kis- és középvállalkozások néztek szembe a legnagyobb kihívással, és a kormány minden erőfeszítése ellenére csak azok vészelték át a karantént, amelyekben volt tartalék, kreativitás, rugalmasság, és amelyek hajlandók és képesek voltak átlépni a saját árnyékukon.

Tények és tévhitek a nemváltással kapcsolatban

Az utóbbi időben egyre több tisztázó szándékú cikk jelenik meg azzal kapcsolatban, hogy létezik-e nemváltás gyerekkorban. Mivel a téma még a szakmai közeget is megosztja, fontosnak tartjuk, hogy tényszerűen, az elérhető legjobb szakirodalmat alapul véve válaszoljunk néhány alapvető kérdésre.

KÁVÉSZÜNET

Mi az apák szerepe, ha a gyermekekről kell gondoskodni?

A védőnők a kutatás megbízásából várandósságuk 7. hónapjában keresték fel az édesanyákat szerte az országban, alaposan kikérdezve őket aktuális életkörülményeikről, a babavárás alatt megélt érzelmeikről, párkapcsolatukról, anyagi helyzetükről és lakhatási körülményeikről. Az érzékeny témákra – például a drogfogyasztásra és a születendő gyermek egészségi állapotát nagymértékben befolyásoló szokásokra – önállóan kitölthető kérdőíves formában kérdeztek rá.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!