hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Petr Kellner: a titokzatos cseh milliárdos rejtélyes felemelkedése

A múlt hónap végén egy alaszkai helikopter­baleset kioltotta régiónk leggazdagabb üzletemberének életét. Petr Kellner meglehetősen titokzatos szereplője volt a cseh közéletnek; mélyebb elemző vagy oknyomozó írást hazája médiájában is alig találni vele kapcsolatban. Pedig úgy tűnik, olyan befolyással rendelkezett, amely indokolta volna a nagyobb figyelmet.

Maszkbotrány lavina, Azerbajdzsán-kapcsolatok, Amigo-afférok: botrány botrány hátán Németországban

Sorban derülnek ki a visszásságok a német kormánypártok, de főleg a Keresztény­demokrata Párt körül. Nem is csoda, hogy a tartományi választásokon egyik kudarc éri a másikat, közben pedig továbbra is tombol a járvány az országban.

Jordánia, a gyenge láncszem: mi lesz a sikertelen puccskísérlet után?

Miközben a média a brit királyi család viszályaitól volt hangos, április elején példátlan trónviszály tört ki a jordániai uralkodóházban. Pedig, amint abba a Hetek korábban közvetlen betekintést nyert, az ammani királyi házban kódolva volt a következő konfliktus.

Amerikai rasszizmus, balról – Seres László publicisztikája

Amerika multi­kulturális társadalma épp egy sikeres integrálási fázison volt túl, amikor beütött az új rasszizmus – ezúttal balról.

Belföld

"Aggódom a fiamért, alig megy ki a lakásból" - anyukák és diákok meséltek a digitális oktatás kihívásairól

A járvány miatt kényszerűen bevezetett online oktatás számos kihívás elé állítja a nagycsaládokat. Az érettségit körülvevő bizonytalanság pedig nehezített terep a nagybetűs életbe kilépő végzős középiskolások számára.

Kedves Olvasó!

Amikor néhány héttel ezelőtt az Európai Parlament határozatot hozott arról, hogy az Unió területét „LMBTQI szabadságzónának” nyilvánítja, még azt gondolhattuk, hogy ez Brüsszel megszokott pótcselekvéseinek egyike, amelyet a járvány idején sem szüneteltetnek. Aztán kiderült, a fele sem tréfa: a szivárványideológiát tényleg csak támogatni lehet, kritizálni nem. A sokszínűség csak az egyetértőkre vonatkozik, a másként gondolkodók számára nincs alkotmányos jog a véleményszabadságra.

A Hertha-botrány: miért hódít a sportban a véleménydiktatúra?

A Hertha BSC által is aláírt „sokszínűség Charta” azt is tartalmazza, hogy az alkalmazottak világnézettől függetlenül azonos megbecsülést és támogatást élveznek. Ezért felmerül a kérdés, hogy a berlini futballklub miért menesztette kapusedzőjét, Petry Zsoltot, miután elmondta saját véleményét?

Hit és értékek

Az államadósság háromszorosát nyelte le a vörös hidra - páros interjú Mező Gáborral és Borvendég Zsuzsannával

A katonai hírszerzés a számukra igazán fontos újságírókat és gazdasági szakértõket beszervezési nyilatkozat nélkül is „megnyerhette”, így ők zavartalanul átmenthették magukat 1990 után – állítják az állambiztonsági hálózatokat kutató szakemberek. Párhuzamos interjú Mező Gáborral és Borvendég Zsuzsannával.

HÁTTÉR

Kísérteties hasonlóság: a Covid után is jönnek a viharos húszas évek?

Miközben a vakci­náknak köszön­hetően a COVID-19 fölötti győzelem már a láthatáron van, egyre több gondolkodó, üzletember és politikus kezd el beszélni arról, hogy milyen világ várható a pandémia elmúltával. Vajon visszatérünk-e a 2019-es állapotokhoz, vagy az új normalitás diadalmaskodik?

A családbarát cégek jobban teljesítenek karantén idején  

Az emberek nyolcvan százaléka a járvány után is szívesen dolgozna otthonról. A távmunkára való átállás a hazai cégek felét érte készületlenül – a túlélés szempontjából előnyben vannak a családbarát cégek, melyeket korábban is nagyfokú rugalmasság és bizalom jellemzett.

KÁVÉSZÜNET

Közteherviselés otthon: a házaséletnek is jót tesz

Mi az? Nincs, akit ne érintene, becsült értéke a GDP egyharmadát teszi ki, legtöbbször mégis csak a hiánya vehető észre. Számos családban tabunak számít, ám az ebből közvetetten származó konfliktus mégis mindennapos. Április első keddje a láthatatlan munka napja, ennek kapcsán kérdeztük Dr. Mihalec Gábor családterapeutát.

"Önnek nincs hatalma felettünk" – a lelkész, aki beszólt Hitlernek

Martin Niemöller olyan korban harcolt a kereszténységért, amikor a regnáló politikai hatalom, a főáramú média és a közhangulat is erős nyomást gyakorolt a keresztényekre, hogy az uralkodó ideológiának megfelelően „korszerű­sítsék” hitüket, sőt magát a Bibliát is. Meggyőződéséért a börtönt és a koncentrációs tábort is vállalta.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!