hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A családbarát cégek jobban teljesítenek karantén idején  
Mi marad a home office-ból?
A családbarát cégek jobban teljesítenek karantén idején  

Fotó: Shutterstock/ Puzzlepix

2021. 04. 08.
Az emberek nyolcvan százaléka a járvány után is szívesen dolgozna otthonról. A távmunkára való átállás a hazai cégek felét érte készületlenül – a túlélés szempontjából előnyben vannak a családbarát cégek, melyeket korábban is nagyfokú rugalmasság és bizalom jellemzett.

„Nemrég volt több céggel közös megbeszélésünk, és ismét felmerült, hogy a női munkavállalók nagyon nehezen viselik ezt az újabb összezártságot. Ami érdekes volt, hogy a férfiak közül viszont sokan örülnek annak, hogy többet lehetnek a gyermekeikkel, főleg azok, akiknek egészen pici gyermekeik vannak – ez több cég tapasztalata is volt” – mondta el lapunknak Újvári Enikő, a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom alelnöke. 

A mozgalom nyolc éve küzd azért, hogy hazánkban minden kívánt gyermek megszülessen. Felmérések szerint a magánélet és a munka összeegyeztethetősége rendkívüli módon befolyásolja a gyerekvállalási kedv alakulását, ezért a szervezet minden évben kiosztja a Családbarát Vállalat Díjakat. E téren az utóbbi években a magyar tulajdonú cégek is mind jobban felzárkóztak. Tavaly novemberben – amellett, hogy a krízis ellenére minden korábbinál több, 100 cég jelentkezett a családbarát díjra – először fordult elő, hogy minden kategóriában magyar tulajdonú vállalat lett a nyertes. 

A mozgalomnak a díj révén immár közel 500 cégre van rálátása.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!