hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

A Parler-sztori: a szólásszabadság elnémított fóruma

A január 6-ai capitoliumi támadások után Donald Trump twitter-fiókjának letiltásával egy időben törölték a Parler alkalmazást a Google és az Apple áruházából, majd az Amazon szerveréről is letiltották. A portál alapítója és vezetője, John Matze számos halálos fenyegetést kapott. Matze otthona elhagyására és bujkálásra kényszerült, január 29-én pedig menesztette a Parler igazgatótanácsa.

Két év, négy választás: Netanjahut most belülről is próbálják megfúrni

Hat hét, és Izrael újra választ. Közben újraindult Benjamin Netanjahu korrupciós pere is, ami, ha nem sikerül a halasztás, meghatározó kampánytéma lesz. Bibi legesélyesebb kihívói viszont ezúttal vele egy oldalról jönnek, és le is győzhetik. A külső nyomás is egyre erősebb, így nagy szükség volna az egységre a kormányban. Körkép.

Belföld

„Mozgó háború zajlik” – interjú Békés Mártonnal 2022 kihívásairól

A rendszerváltás után 2010-ig a liberális elit szoros kézzel fogta a kulturális hatalom gyeplőjét – állítja Békés Márton politológus. A Terror Háza kutatási igazgatójától megkérdeztük, az elmúlt tíz évben mennyire sikerült kiépíteni a konzervatív gondolatok hálózatát, mi a tétje a 2022-es választásnak, és fellázadhatnak-e a fiatalok a balliberális véleménydiktatúrával szemben?

A XII. kerület sötét múltja: Csonka Laura történésszel beszélgettünk

A nyilaskeresztes párt XII. kerületi szervezetének tagjai több mint 1300 embert gyilkoltak meg. Azért, hogy megértsük, mi történt ott 1944-45 során, Csonka Laura történésszel beszélgettünk.

A magára hagyott turul: mi történik a XII. kerületben?

Közelmúltunk történetével még mindig semmit nem tudunk kezdeni. Több mint egy évtizedes története van a Turulszobor körüli vitának, írásunkban kifejtjük, hogy a turul mint szimbólum  mit jelent a 21. század eleji Magyarországon, és miért vállalhatatlan az emlékezés-kultúrának bizonyos szegletében.

Az enyhítés ára: az ellenzék nyitást szorgalmazó propagandája

A november óta tartó korlátozások hatására a turisztikai és vendéglátóipar szépen lassan padlót fog. A kormány támogatottságának csökkenését felismerve az ellenzék igyekszik kiaknázni politikai lehetőségeit.

Hit és értékek

A házasságért és családért vívott harc feladása maga a bibliai hittől való elszakadás- interjú Németh Sándorral

A házasság az Isten által adott első emberi intézmény, ennek megújítása a társadalmak működőképességének előfeltétele, tagadása és tiltása pedig maga a kollektív öngyilkosság. A családok generációk óta zajló romlása a korszak végének bibliai jele, ugyanakkor van még esély a helyreállásra – ehhez nemcsak Istenhez kell visszatérni, hanem az élet természetes rendjéhez is. A házasság hete kapcsán beszélgettünk Németh Sándorral, a Hit Gyülekezete vezető lelkészével. (2021.02.12.)

„Már válni akartam, de hirtelen minden megváltozott”

Február második vasárnapja – idén épp Valentin-nap – a házasság világnapja. Olyan házaspárok történeteit gyűjtöttük össze ez alkalomból, akik már fél évszázadot leéltek egymás mellett harmóniában és boldogságban. Tanulsággal és fordulatokkal teli történetük a példa: a jó házasság nem elérhetetlen álom.

Kedves Olvasó!

„A házasság az Isten által adott első emberi intézmény, ennek megújítása a társadalmak működőképességének előfeltétele, tagadása és tiltása pedig maga a kollektív öngyilkosság” – mondja a házasság hete alkalmából lapunknak adott interjúban Németh Sándor, a Hit Gyülekezete vezetője. Bár nagyon sok aggasztó folyamat zajlik, amelyek rontják a sikeres családalapítás és -fenntartás esélyeit, még van esély a helyreállásra – állítja a lelkész.

HÁTTÉR

Legyőzték a démonjaikat: bántalmazott gyerekek, akikből törödő szülők lettek

A nehéz gyermekkor nem feltétlenül ismétlődik nemzedékről nemzedékre. Egy nemrég bemutatott dokumentumfilm szereplői nagyon mélyről indulva voltak képesek normális felnőttekké, szerető szülőkké válni.

Gigabüntetést kapott az óriáscég, aki elmondta, hogyan kell rátukmálni az emberekre a függőséget okozó gyógyszereket

Százmilliókat kell fizetnie egy tanácsadó-óriásnak azért, mert üzleti tanácsai közvetlenül hozzájárultak, hogy Amerikában járványszintre fejlődjön az opioid-túladagolás, amelyben a válság berobbanása óta csaknem félmillióan haltak meg.

„Kellene egy maszk, ami nem engedi ki a hülyeséget” – interjú Nagy Feróval

Annak idején a rock and roll sértette a közízlést, ma a közízlés sérti a rock and rollt – mondta a Heteknek Nagy Feró.

KÁVÉSZÜNET

Hölgy aranyban: 90 évesen perelte vissza, amit a nácik elloptak tőle

Egy jómódú, műkedvelő bécsi zsidó családra árnyékként borult a vészkorszak terhe. Az Altmann házaspárnak Amerikába kellett menekülnie az életben maradásért, a feleség azonban nem felejtette el a hátrahagyott festményeket.
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!