hetilap

Hetek hetilap vásárlás
A házasságért és családért vívott harc feladása maga a bibliai hittől való elszakadás- interjú Németh Sándorral
Hogyan újítható meg a házasság intézménye?
A házasságért és családért vívott harc feladása maga a bibliai hittől való elszakadás- interjú Németh Sándorral

Fotó: Dósa Gyôzô

2021. 02. 11.
A házasság az Isten által adott első emberi intézmény, ennek megújítása a társadalmak működőképességének előfeltétele, tagadása és tiltása pedig maga a kollektív öngyilkosság. A családok generációk óta zajló romlása a korszak végének bibliai jele, ugyanakkor van még esély a helyreállásra – ehhez nemcsak Istenhez kell visszatérni, hanem az élet természetes rendjéhez is. A házasság hete kapcsán beszélgettünk Németh Sándorral, a Hit Gyülekezete vezető lelkészével. (2021.02.12.)

A Hetek ezzel az interjúval kapcsolatos címlapját, melyen egy fiatal házaspár látszik, és a következő üzenet jelenik meg: "Nincs másik - A természetes házasságnak nincs alternatívája", a Facebook Bolt-funkciójában 2021 februárjában letiltotta arra hivatkozva, hogy a termék "nemiségre utal".

Egyre intenzívebb és egyre erőszakosabb módon igyekeznek bizonyos csoportok kitágítani, megmásítani, felszámolni a házasság és család fogalmait. Hogy látod ezeket a támadásokat?

– A házasság felbomlása, felbontása nem új keletű negatív jelenség: több évtizedes nagyon összetett politikai, kulturális és gazdasági folyamatok állnak mögötte. Sőt, ezeken túl magának a kereszténységnek a kiüresedése és szekularizálódása is szerepet játszik a családok szétesésében, házasságok felbomlásában. A legutóbbi támadások az olyan radikális ideológiák részéről érték a 
házasságot, mint például az ultrafeminizmus vagy a genderideológia. Az amerikai elnökválasztási kampány óta pedig a nagy techcégek is beleálltak ebbe a háborúba. Cenzúrázzák a konzervatív nézeteket hirdető oldalakat, sőt némelyeket meg is szüntettek, illetve ideiglenesen töröltek. Ezért is vált most kiemelten fontossá a természetes család és a keresztény értékek védelme.

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!