hetilap

Hetek hetilap vásárlás

Külföld

Miért olyan pusztító az új fekete felszabadítási mozgalom?

A Black Lives Matter szellemi mozgalomként definiálja magát, és ennek megfelelő eszközökkel igyekszik szétfeszíteni a társadalom eddigi kereteit, melyek között szerintük a feketék soha nem lehetnek szabadok. Ezzel részben terméke, részben katalizátora annak a jelenségnek, hogy az afroamerikai közösségek egyre nagyobb arányban fordulnak el a kereszténységtől, és térnek vissza ősi vallásaikhoz.

Nagyhatalmi irányváltás Macron politikájában

Újrázásra készülhet a 2022-es választáson Emmanuel Macron, ehhez azonban új politikai tartalommal kell megtölteni programját és összerántani instabil pártját. A francia elnök nem csak a radikális iszlámnak ment neki a szekularizáció szellemében; a nagypolitikai porondon igyekszik „Kína és az Egyesült Államok bipolarizált világrend­szerét” megdönteni.

30 éve egységes újra Németország: Működik-e a német egység?

Az elemzők szerint az elmúlt három évtized összességében sikertörténetnek számít Németország történelmében, ám a különbségek még ennyi idő alatt sem tűntek el nyomtalanul, csak áthelyeződtek a törésvonalak.

Belföld

„Ez a kerület a béke szigete” – Interjú Tóth József, XIII. kerületi polgármesterrel

A tavalyi önkormányzati választáson a hetedik ciklusát nyerte el Budapest XIII. kerületének szocialista polgármestere. A megingathatatlan választási siker titkáról, a kerület fejlesztéseiről és a közelmúlt kihívásairól beszélgettünk az 1994 óta városvezető Tóth Józseffel.

„Ha Orbán Viktor „fasiszta”, akkor a még két éve is judapestező Bíró László micsoda?"

Mint ismert, Koncz Zsófia, a Fidesz-KDNP jelöltje nyerte a vasárnapi borsodi időközi országgyűlésiképviselő-választást Borsod-Abaúj-Zemplén megye 6. számú választókerületében. A valasz­tas.hu oldalon nem végleges adatok szerint Koncz Zsófia 17 597 szavazatot kapott (50,87 százalék), míg legnagyobb ellenfele, Bíró László (Párbeszéd-MSZP-DK-Momentum-Jobbik) 15 875 szavazatot (45,9 százalék). 

A zsidó–keresztény civilizáció a bibliaoktatásból nőtt ki

Miközben a haladás jegyében kicsi, ám hangos lobbicsoportok gendermesékkel traktálnák a kisgyermekeket, sokan elfelejtik, hogy a valódi progresszió, a nyugati civilizációs vívmányok szinte mindegyike zsidó–keresztény gyökerekre vezethető vissza. Nem véletlenül: a bibliai történetek hosszú évszázadokon keresztül termékenyítették meg újabb és újabb generációk életét.

Hit és értékek

Milliárdosok a transzmozgalom élén

Rekordsebességgel vált a transz­­ideológia a hagyományos házasság és családmodell elleni harc első számú fegyverévé. Az új propaganda megváltoztatta a melegmozgalom bevett gyakorlatát is. Legfőbb finanszírozói között pedig életvitelükben is radikális döntéseket hozó milliárdosokat találunk.

HÁTTÉR

Nobel-díjat ért a sötét óriáségitestek vizsgálata

A fekete lyukak kutatásáért kapták meg a fizikai Nobel-díjat Roger Penrose brit, Reinhard Genzel német és Andrea Ghez amerikai fizikusok. Penrose az általános relativitás elve alapján bizonyította a fekete lyukak létezését. Genzel és Ghez pedig bebizonyították, hogy galaxisunk középpontjában egy szupermasszív fekete lyuk található.

Terápiás doku: Oláh Judit visszatérése Epipóba

Környezete nehezen hitte el, hogy a népszerű férfi tanár, a ragyogó intellektusú, körberajongott táborvezető számos rábízott gyerek lelki és szexuális bántalmazója volt. Hiába a beismerés, ma is sokan felmentik őt, egykori áldozatai viszont súlyos terheket cipelnek. Oláh Judit rendezővel a 2014-es Sipos-ügy kapcsán készített dokumentumfilmjéről  beszélgettünk.

Dr. Homonnay Tivadar, a birodalmakkal dacoló főpolgármester

Ősi nemesi család tagjaként minden arra determinálta, hogy komoly karriert fusson be a magyar közéletben. A főpolgármesteri székig vitte, ám olyan korban, amikor a totalitárius rendszerekkel való zsigeri szembenállás szükségszerűen vezetett az üldöztetéshez. Dr. Homonnay Tivadar cselekvő emberszeretete az utókor számára is példaértékű.

KÁVÉSZÜNET

Elizabeth Arden, akinek a modern világ köszönheti a kozmetikumokat

„Még szebbé varázsolni az eredendően szép nőt” – ez volt a jelszava Elizabeth Ardennek, aki nemcsak letette a modern kozmetika és szépségápolás alapjait, de a világ egyik leggazdagabb üzletasszonyaként marketing és menedzsment téren is korát megelőzve mutatott példát a fiatalabb generációknak.

Képernyőtudatos család: mikor adjunk telefont egy gyerek kezébe?

Szülőként az ember igyekszik mindenből a leg­jobbat megadni gyermekeinek. Az egészséges táplálkozás, a megfelelő ruházat kiválasztása, a kortárs baráti kapcsolatok ápolása mellett azonban felmerül egy égető kérdés: vajon tudatosan mentorálja képernyő­fogyasztási szokásaikat is?
Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!