hetilap

Hetek hetilap vásárlás
Miért olyan pusztító az új fekete felszabadítási mozgalom?
Mágia és marxizmus
Miért olyan pusztító az új fekete felszabadítási mozgalom?

A Fekete párduc c. szereplői. A fekete felszabadítás receptje: mágia, militarizmus és világegység.(Forrás: Fórum Hungary)

2020. 10. 14.
A Black Lives Matter szellemi mozgalomként definiálja magát, és ennek megfelelő eszközökkel igyekszik szétfeszíteni a társadalom eddigi kereteit, melyek között szerintük a feketék soha nem lehetnek szabadok. Ezzel részben terméke, részben katalizátora annak a jelenségnek, hogy az afroamerikai közösségek egyre nagyobb arányban fordulnak el a kereszténységtől, és térnek vissza ősi vallásaikhoz.

A diaszpóraközösségek általában élő emlékezet és a kulturális hagyományok folytonossága révén őrzik meg eredetükhöz való kötődésüket. Az Újvilágba került feketéknek és leszármazottaiknak az afrikai óhazához való viszonyát azonban meghatározza a rabszolgaság élménye, alakítják a szabadságért és egyenjogúságért vívott harc ideológiái, és nem utolsósorban az amerikai társadalomnak azok a reflexei (a kárpótlás kérdése, a nemzet születését 1619-hez, a rabszolgaság kezdetéhez kötő történelemhamisítás, a kritikai rasszelmélet kormányhivatalokban való oktatása stb.), melyek a megoldások helyett inkább mélyítik a faji sérelmeket.

Az ősi afrikai vallások reneszánszukat élik, és az elmúlt évtizedben egyre több fiatalt vonzottak át hagyományosan fekete keresztény felekezetekből. A Black Lives Matter színre lépése még inkább berobbantotta ezt a folyamatot. 

Millenniumi boszorkányok

A fiatal fekete nők százával hagyják el hagyományos – elsősorban keresztény – felekezeteiket és fordulnak afrikai okkult praktikákhoz, csatlakozva a nagyjából egy évtizeddel korábban fehér Y generá­ciós társaik körében indult folyamathoz. 

Hetek Univerzum
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!