"Vissza kell mosni a Trump-szavazók agyát" - javasolja az amerikai főáramú média több képviselője
A Washington Post újságírója emellett szektásoknak is nevezte a leköszönő elnök támogatóit
"Vissza kell mosni a Trump-szavazók agyát" - javasolja az amerikai főáramú média több képviselője

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 01. 20.
A techóriások és a média továbbra is korlátozná a konzervatív hangokat és gondolatokat felületeiken és azon kívül, Trump fiókjainak letiltása és a "konzervatív Twitter", a Parler ellehetetlenítése után többen kijelentették, hogy az elnökre szavazóknak "vissza kell mosni az agyát" ahhoz, hogy Biden megvalósíthassa a nemzet meggyógyítására és egyesítésére irányuló terveit.

Az HBO "Real Time with Bill Maher" című műsorában a CBS News volt bemondója, Katie Couric megrótta azokat a republikánusokat, akik nem szavazták meg a Donald Trump alkotmányos felelősségrevonási eljárását, azaz az impeachmentet, és utalt arra, hogy a leköszönő elnökre szavazó 74 millió amerikai állampolgár agyát "vissza kell mosni".

“A kérdés az, hogyan is fogjuk majdnem teljesen visszamosni ezeknek az embereknek az agyát, akik beiratkoztak a Trump szektába?"

- kérdezte Couric. 

Szavai egybecsengtek a Washington Post újságírójának, Eugene Robinsonnak a felvetésével, aki az MSNBC amerikai hírcsatorna múlt heti "Morning Joe" című műsorában elmondta, hogy

"amerikaiak milliói - majdnem mind fehérbőrű, majdnem mind republikánus - szorulnak arra, hogy visszamossák az agyukat".

Robinson Courichoz hasonlóan Trump-kultuszt emlegetett.

Vasárnap a CNN "Reliable Sources" ("Megbízható források") című műsorában a Facebook egyik volt vezetője, Alex Stamos kijelentette, a közösségi médiafelületeknek és a televíziós szolgáltatóknak

"össze kell zúzni a konzervatív influenszereknek képességét arra, hogy hatalmas közönséget érjenek el"

A Facebook egykori biztonsági igazgatója szerint az olyan telekommunikációs szolgáltatóknak, mint az AT&T, a Comcast és a Verizon, be kellene szüntetni az olyan konzervatív oldalakkal való üzletelést, mint a Newsmax és az OANN, mivel azok - Stamos szerint - helytelenül használják ki a szólásszabadság előnyeit, ami alkotmányosan védett jog.

“Bizonyos szereplők visszaélnek azzal, hogy rengeteg mozgásteret engedtünk - mind a hagyományos médiában, mind a közösségi médiában -, az embereknek politikai nézetei széles skálájának,

és most már gazdasági érdek az embereket egyre jobban radikalizálni”

- jelentette ki.

Az "alternatív Airbnb", a Vrbo pedig azért kerül össztűz alá a Trump ellenes Lincoln Project részéről, mert az Airbnb-től eltérően Joe Biden beiktatásának hetén is adott ki szálláshelyeket Washington D.C-ben.

A szervezet megüzente a "rebellis" cégnek, hogy "hatalmas fájdalommal jár majd", ha a Lincoln Project kezelésbe veszi, és azzal fenyegetőzött, hogy minden tőlük telhetőt meg fognak tenni annak érdekében, hogy tönkretegyék a céget. Az Airbnb korábban azért döntött a foglalások törlése mellett, hogy az esetlegesen beiktatásra érkező "erőszakos szélsőségesek" dolgát megnehezítse.

(CBN/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!