Viganò érsek börtönbe küldené Ferenc pápát és kedvenc bíborosát
A melegpárok áldását engedélyező Fernandez bíboros korábban szextankönyvet is írt
Viganò érsek börtönbe küldené Ferenc pápát és kedvenc bíborosát

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2024. 01. 18.
Víctor Manuel Fernández 25 évvel ezelőtt a „misztikus szexualitásról” írt könyvet, ami most annak kapcsán került elő, hogy az argentin bíboros annak a vatikáni intézetnek a vezetője, amely Ferenc pápa jóváhagyásával decemberben nyilatkozatot adott ki arról, hogy lelkipásztorok megáldhatják többek között a melegpárokat is, igaz csak „nem liturgikus keretek között”.

Mint arról beszámoltunk, Carlo Maria Viganò érsek Ferenc pápa egyik leghangosabb kritikusa, korábban öt éven át volt vatikáni nagykövet az Egyesült Államokban. 2016-ban nyugdíjazták, azóta bírálja a Vatikánt, amely szerinte Ferenc pápa regnálása alatt a „globalista körök” eszközévé vált. 

Most legújabb posztjában, amit az atv.hu személezett, Fernández bíboros könyve kapcsán szólalt fel a közösségi médiában.  Viganò érsek „pornográfnak” és „perverziónak” tartja a művet, és egyenesen mind az író, mind pedig a pápa letartóztatását követelte.

Viganò az X (korábban Twitter) közösségi médiaoldalon felszólította a vatikáni testőrséget adó svájci gárdistákat, hogy „tartóztassák le ezeket az eretnek perverzeket!”

Fernandez bíboros a Newsweeknek adott interjúban elmondta, hogy fiatal volt, amikor a könyvet írta, majd hozzátette: „Most biztosan nem írnám meg ezt”.

A könyv azonban csak igazából csak egy újabb csepp a pohárban, amelybe a katolikus egyház konzervatív vezetőinek a panaszai gyűlnek Ferenc pápa és köre ellen. 

Mint arról a Hetek pénteken megjelenő számában részletesen beszámolunk, kevésbé szenvedélyes, de hasonló, nagyon mély kritikát tett közzé Gerhard Müller bíboros és az afrikai püspöki konferencia is a vitatott, decemberben megjelent nyilatkozattal kapcsolatban.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!