Videó: Megint letartóztattak egy hívőt, amiért egy brit abortuszklinika közelében némán imádkozott
Videó: Megint letartóztattak egy hívőt, amiért egy brit abortuszklinika közelében némán imádkozott

Twitter/ADF UK

2023. 03. 08.
Ismét letartóztatták Isabel Vaughan-Spruce keresztény életpárti aktivistát, a Menet az Életért (MFL) igazgatóját, amiért némán imádkozott az egyik brit abortuszklinika közelében. Az abszurd esetről videó is készült.

Ahogy arról beszámoltunk, a brit parlament alsóháza kedden jóváhagyta az abortuszklinikák körüli imamentes területek létrehozásáról szóló jogszabályt, aminek köszönhetően Angliában és Walesben tilos lesz imádkozni az abortuszt végző intézmények körül. Legyen szó hangos vagy néma imáról.

A felvétel még a fenti jogszabály elfogadása előtt készült (a közösségi médiába március 6-án került fel), s jól példázza, milyen abszurd jelenetek játszódnak le a briteknél. (A korábbi esetről ebben a cikkünkben írtunk.)

Isabel Vaughan-Spruce életpárti aktivistát másodjára tartóztatta le a brit rendőrség csendes, gondolatban elmondott imája miatt egy birminghami abortuszklinika előtt. A rendőrtisztek megkérték, lépjen ki a klinika körüli zónából, ő azonban világossá tette, nem tiltakozik, és semmilyen tiltott tevékenységet nem végez a helyszínen.

A rendőrség így reagált: „De ön imádkozik, ami vétség.” Isabel ekkor tisztázta, hogy „csendes (magában mondott) imáról” van szó. A rendőrséget a válasz nem hatotta meg, közölték vele, hogy az ima az ima, ami vétség így is úgy is. Mikor a nő nem értett egyet, mire őrizetbe vették.

A videó itt érhető el:

(Twitter / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!