Orwell is elszörnyülködik
Véleménycikk
Orwell is elszörnyülködik

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 03. 08.
Anglia ma egy veszélyes útra lépett, a szabadság felszámolásának útjára. Talán maguk a britek sem érzik kellően a súlyát annak a törvényi szabályozásnak, amelynek útjából most az utolsó akadály is elgördült.

Ez egy véleménycikk.

Most először az angol történelemben tulajdonképpen bevezetésre került a gondolatbűn kategóriája, büntethetővé váltak hívők milliói, ha bizonyos tiltott zónákban Istenre mernek gondolni. Törvény szankcionálja a néma imádságot angol utcákon, s tereken, az abortuszklinikák közelében.

Védett zónák alakultak országszerte, a Halál zónái. Ahol a legvédtelenebb kisebbség, a magzatgyermek védelmére már senki sem kelhet. Nem csak az utolsó szó jogát vitatják majd el a piciny halálra ítéltektől, de még attól is megfosztják őket, hogy egy imát elmondhassanak értük.

Milyen ország az, ahol büntetést kell fizetned azért, ha egy rendőr rajta kap, ha imádkozol? Kit és miben sérthet az, ha valaki némán állva Istenhez könyörög? Mivé lett Anglia, oly sok büszke államférfi, tudós, filozófus és hazafi nemzete? Forog-e sírjában Cromwell, Tatcher és Locke? Tényleg ezért szentelték életüket oly sokan?

A brit törvényhozók ma tort ülnek a szólás-, lelkiismeret és vallás szabadsága felett. Túltesznek Dáriuszon is, aki nyilvános imádságért dobta éhes oroszlánok közé Dánielt. Kegyetlen diktátorok között is ritkaságszámba ment, hogy valakit a gondolatai miatt vezessenek bíróság elé. Itt is csak egy utolsó módosításon múlt, hogy nem a börtön lesz a jussa a “visszaeső imádkozóknak”.

Mivé lett Anglia? Churchill, Shakespeare és Newton hazája. Ahol az emberi élet kioltásának joga megelőzi az Istenhez való csendes kiáltás jogát.

Úgy tűnik a brit parlament képviselői kézikönyvként forgatják Orwell 1984-ét, kedvet kaptak a cancel culture-hoz, átírják a történelmet aktuálpolitikai célokból, s most jutottak el a gondolatbűnözés fejezetéhez, s bőszen jegyzetelnek.

Csak azt nem tudják, hogy Isten Igéjét nem lehet bilincsbe verni. A keresztényeket nem lehet üldözéssel elrettenteni. A szívből mondott imák felett nem tudják bezárni az eget. S ha elég sokáig erőlködnek, Isten el fogja némítani Anglia legendás berber oroszlánjait is, ahogy tette ezt az imádkozó Dániel vermében is.

Isten óvja Európát ettől a mételytől, Isten óvja a magzatgyermekeket és az angol hívőket, Isten óvja a királyt!

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!