Megbírságolták az apát, mert magában imádkozott elhunyt fia miatt egy brit abortuszklinikánál
Megbírságolták az apát, mert magában imádkozott elhunyt fia miatt egy brit abortuszklinikánál

Fotó: ADF UK

2023. 01. 20.
Adam Smith-Connort megbírságolták, mert percekig csendben állt háttal egy brit abortuszklinikának, és elmondott magában egy imát.

Ahogy arról beszámoltunk, tavaly egy brit életpárti szervezet vezetőjét tartóztatták le a hatóságok, mert panaszt tettek ellene, hogy több alkalommal megszegte a közterületvédelmi törvényt azzal, hogy egy abortuszklinika előtt ácsorgott.

A panaszt benyújtó járókelő a rendőröknek azt kifogásolta, hogy a nő „gondolatban” imádkozik. A letartóztatott keresztény nő, Isabel Vaughan-Spruce februárban áll majd bíróság elé, addig is feltételesen szabadlábra helyezték.

Most az ADF keresztény jogvédő szervezet egy újabb incidensről számolt be, amely során Adam Smith-Connort megbírságolták, mert az „imamentes zónában” percekig csendben állt, és amikor megkérdezték tőle a rendőrök, hogy mit csinál, azt válaszolta, hogy „a fiáért imádkozik, aki elhunyt”.

A rendőrök ugyan részvétet nyilvánított a férfi veszteségéért, de megállapították, hogy a közterületvédelmi törvény alapján törvénysértést követett el, ezért megbírságolták.

Smith-Connor elmondta, hogy azért ment az abortuszklinikához imádkozni, mert 22 évvel korábban elvitte egy ilyen intézménybe a barátnőjét, és elvetették a közös gyereküket.

Rájöttem, hogy azért vesztettem el a fiamat, Jacobot, mert kifizettem az abortuszt”

- mondta a férfi.

Smith-Connor ezért döntött úgy, hogy elmegy imádkozni az abortuszklinikához a fiáért, a többi elvetett magzatért, a gyászoló családokért és a klinika dolgozóiért.

A férfit képviselő brit jogvédő szervezet megtámadja a döntést, és Isabel Vaughan-Spruce-hoz hasonlóan őt is képviseli. Az ADF petíciót is indított Smith-Connor támogatására, mert ahogy írják, „nemcsak Isabel és Adam szabadsága forog kockán, hanem mindenkié”.

(Hit Rádió / ADF UK / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!