Már a Google-találatokat is cenzúráztatnák abortuszpárti csoportok Amerikában
Azt akarják, hogy ne lehessen megtalálni a krízisterhességi központokat
Már a Google-találatokat is cenzúráztatnák abortuszpárti csoportok Amerikában

Illusztráció.( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2022. 07. 14.
A Roe kontra Wade abortuszvédelmi határozat hatályon kívül helyezése óta abortuszpárti csoportok folyamatosan támadják az életpárti szervezetek épületeit az Egyesült Államokban. Most a nők abortuszhoz való jogát támogató politikusok azért kampányolnak, hogy a Google térképein ne lehessen megtalálni a krízisterhességi központokat.

Letitia James, New York demokrata főállamügyésze a Google-nek írt levelében kritizálta a céget amiatt, hogy az abortusszal kapcsolatos kereséseknél krízisterhességi központok is feljönnek találatként, és ezek a szervezetek láthatóak a Google térképein is.

A krízisterhességi központok kizárólag azért léteznek, hogy megtalálják a terhes embereket,
és lebeszéljék őket arról, hogy az egészségükkel kapcsolatban teljes mértékben tájékozott döntést hozzanak”

- írta James a levélben.

Mark R. Warner szenátor és Elissa Slotkin demokrata képviselő több demokrata párti szenátorral együtt szintén nyomást próbál helyezni a Google-re, hogy cenzúrázza az abortusszal kapcsolatos kereséseknél az életpárti klinikákat “a Google-keresések találataiban, a hirdetésekben és a térképekben” is.

A szenátorok szerint az “abortuszklinikák a környékemen” és az “abortusztabletta” kereséseknél a Google-térképen a találatok 37 százaléka, a Google keresőmotorjánál pedig a 11 százaléka életpárti szervezetekhez irányítja az internetezőket.

A politikusok azonban további intézkedéseket is szeretnének a krízisterhességi központok ellen, melyek szerintük “zaklatni vagy megfélemlíteni próbálják a terhes embereket, hogy ne akarjanak abortuszt végrehajtatni”, miközben annak a látszatát keltik, mintha abortuszt is végeznének.

Az egyik terhességi központ igazgatója azonban cáfolta ezeket a vádakat.

“A nők számíthatnak az egészségügyi dolgozóinkra, akár az abortuszt választják és kisétálnak az ajtón, akár a babájuk életét választják, és ezután még évekkel később is támogatjuk őket” - mondta Heidi Matzke, a sacramentói Alternatív Terhességi Központ (APC) vezetője a Szenátus igazságügyi bizottságának meghallgatásán.

(CBN News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!