Ejtették az abortuszklinika előtt imádkozó életpárti aktivista elleni vádakat
Ejtették az abortuszklinika előtt imádkozó életpárti aktivista elleni vádakat

Fotó: ADF UK

2023. 02. 06.
Isabel Vaughan-Spruce ellen ejtették a vádakat bizonyíték hiányában, de a jogi képviselői szerint akár “elölről kezdődhet” az egész folyamat, ezért egyértelmű bírósági ítéletet szeretnének.

Ahogy arról beszámoltunk, a Menet az Életért (MFL) igazgatóját tavaly decemberben tartóztatták le, miután valaki panaszt tett ellene amiatt, hogy az “imamentes övezetté” nyilvánított abortuszklinika előtt álldogált többször is, és ezzel megszegte a közterületvédelmi törvényt.

A brit jogszabály alapján az abortuszklinikák közelében tilos többek között hallhatóan imádkozni, tiltakozni, szórólapokat osztogatni vagy plakátokat kihelyezni.

Vaughan-Spruce ellen vádat is emeltek a törvény megsértése miatt, mert azt mondta a rendőrségnek, hogy “előfordulhat”, hogy gondolatban imádkozott az épület előtt állva.

Most azonban ejtették az ellene felhozott vádakat, amelyek szerint a “szolgáltatásokat igénybe vevőket megfélemlítette” azzal, hogy az abortuszklinika előtt ácsorgott.

Az életpárti aktivista védői azonban egyértelmű bírósági ítéletet szeretnének, mert a jelenlegi helyzetben akár újra vád alá helyezhetik Vaughan-Spruce-t, ha új bizonyítékok kerülnek elő.

Nem lehet igaz, hogy letartóztattak és bűnözőként bántak velem, pusztán azért, mert magamban imádkoztam közterületen. A (…) törvény miatt sok más emberrel is bűnözőként fognak bánni vagy bíróság elé citálják őket, pedig jót tesznek és jogi segítséget nyújtanak, például a krízisterhességek esetében jótékony céllal támogatják a nőket, vagy csak magukban imádkoznak”

- mondta Vaughan-Spruce.

Az életpárti aktivista elmondása szerint továbbra is támogatni fogja azokat a nőket, akik el akarják kerülni az abortuszt, ehhez viszont jogi állásfoglalásra van szükség arról, hogy például jogellenes-e, ha valaki magában imádkozik, vagy sem.

(Christian Today / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!