„Köszönöm, Uram” - felmentették a hétgyermekes életpárti aktivistát, akit az FBI elvitt és tizenegy év börtönre akarták ítélni
Azzal vádolták, hogy egy abortuszpárti önkéntest bántalmazott
„Köszönöm, Uram” - felmentették a hétgyermekes életpárti aktivistát, akit az FBI elvitt és tizenegy év börtönre akarták ítélni

Illusztráció.(Forrás: Youtube/CBN News)

2023. 02. 01.
Mark Houck 2021-ben került összetűzésbe egy abortuszpárti aktivistával, és bár a férfi a fiát védte, mégis őt vitte el az FBI, majd vádat emeltek ellene.

Ahogy arról beszámoltunk, a hétgyermekes életpárti aktivista otthonához több tucat FBI-ügynök érkezett felfegyverkezve tavaly ősszel, és az apát a gyermekei szeme láttára vitték el.

Houck-ot azért tartóztatták le, mert állítólag 2021 októberében kétszer „bántalmazott” egy 72 éves abortuszpárti önkéntest egy abortuszklinikán. A férfi a fiával együtt többször is részt vett abortuszellenes tüntetéseken, és az egyik alkalommal egy abortuszpárti tüntető vulgáris megjegyzéseket tett a 12 éves gyereknek, ezért Houck felszólította az aktivistát, hogy hagyja abba a fia verbális zaklatását, és amikor a férfi túlságosan közel ment a gyerekhez, az apa közbelépett, és odébb lökte.

Houck ellen vádat emeltek amiatt is, hogy megsértette a Planned Parenthood-klinikára való belépés szabadságáról szóló törvényt, mert a vád szerint „erőszakot alkalmazott” az abortuszpárti aktivistával szemben.

A férfit akár 11 éves börtönbüntetésre is ítélhették volna, azonban a bíróság mindössze egy órás tárgyalás során felmentette a vádak alól.

Ez az életpárti mozgalom óriási győzelme a Biden-kormánnyal szemben. Megpróbálták megfélemlíteni az életpárti embereket, hogy ne merjenek aktívnak lenni és kimenni az utcára”

- mondta Peter Breen, Houck ügyvédje.

Breen szerint az ügyhöz az igazságügyi minisztérium a legjobb ügyészét jelölte ki, de az esküdtszéknek mindössze egy órába telt döntenie arról, hogy Houck nem bűnös és nem bántalmazta az abortuszpárti önkéntest.

A felmentő ítélet után Houck a családjával együtt hálát adott Istennek a bíróság épülete előtt, és a férfi elmondta, hogy készen áll arra, hogy újra az abortuszklinikákhoz menjen, és tanácsadással segítsen azoknak, akik ezt igénylik.

(Fox News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!