Szólásszabadságért tüntetett egy brit pap egy abortuszklinikánál, elvitték a rendőrök
Szólásszabadságért tüntetett egy brit pap egy abortuszklinikánál, elvitték a rendőrök

Fotó: ADF UK

2023. 02. 10.
Előállított a rendőrség egy katolikus papot, miután a szólásszabadságért tüntetett, mert állítólag “megfélemlítette” az abortuszklinika látogatóit.

Sean Gough birminghami papot azért vitték el a rendőrök, mert megszegte a közterületvédelmi törvényt, amelynek értelmében az abortuszklinikák közelében tilos tüntetni, transzparenseket használni, hangosbemondón beszélni és imádkozni.

A férfit ellen vádat emeltek amiatt, hogy demonstrált az abortuszklinikánál, és a közelben parkoló autóján olyan matrica volt, hogy “a meg nem született életek számítanak”.

Gough ellen nem sokkal később ejtették a vádakat.

Ahogy arról beszámoltunk, Isabel Vaughan-Spruce, egy brit életpárti szervezet vezetője ellen is ejtették a vádakat nemrégiben, miután letartóztatták amiatt, hogy gondolatban imádkozott egy abortuszklinikánál.

Gough és Vaughan-Spruce is kezdeményezte az ügye kivizsgálását, hogy bíróság állapítsa meg, hogy jogellenes dolog-e, ha valaki magában imádkozik, vagy a szólásszabadságért demonstrál.

(Premier Christian News / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!