Vérfürdőt rendeztek egy orosz iskolában: 8 halott, 16 sebesült
A 19 éves elkövetőt a rendőrök élve elfogták
Vérfürdőt rendeztek egy orosz iskolában: 8 halott, 16 sebesült

Forrás: Youtube/RT

2021. 05. 11.
Halálos lövöldözés történt egy kazanyi iskolánál kedden. A támadásban hét diák és egy tanár meghalt, további 16 embert pedig kórházban ápolnak. Az elkövetőt elfogták. 

Orosz sajtóhírek szerint kedd reggel lépett az iskola területére egy 19 éves férfi, aki szinte válogatás nélkül nyitott tüzet az épületben tanuló diákokra.

 

Némi tudatosság lehetett azonban a támadásban, mert a tatárföldi tartományi elnök tájékoztatása szerint a

négy fiú és három lány, valamint egy tanár mind a 3. emeleten lelte halálát. 

A helybéli fiatal április végén kapta meg a fegyverhasználati engedélyt. 

 

Az RT úgy tudja, a támadó Ilnaz Galyaviev, az iskola egy korábbi tanulója. Egy közeli egyetemen tanult tovább, ahonnan viszont kirúgták, mert nem haladt a tanulmányaival. A Telegramon magát istenítő üzeneteket posztolt. 

Ablakon át menekültek a diákok

A szemtanúk állítása szerint a rendőrök evakuálták az épületet, miközben fegyverropogást és robbanást is lehetett hallani az iskola felül. Többen az ablakon keresztül próbáltak meg kijutni az épületből, volt, aki a harmadik emeletről ugrott ki. 

 

A hatóságok tájékoztatása szerint egy 19 éves támadót elfogtak, úgy vélik - ő egyedül követte el a támadást. Az incidens egy 10-napos nemzeti ünnepet követően történt, ugyanis a május elsejei munkaszüneti napot követően a múlt héten ünnepelték a második világháború lezárására emlékező Győzelem napját is. 

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök őszinte részvétét fejezte ki az áldozatok hozzátartozóinak. 

Kazanyt egyébként Oroszország harmadik fővárosának is tartják, 1.2 millióan lakják, a legnagyobb város Tatárföld muszlim többségű régiójában. 

(RT)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!