Választ kaptak azok a magyarok, akiknek németországi szállását Orbán Viktor tusványosi beszéde miatt mondták vissza
A booking.com is elnézést kért az eset miatt
Választ kaptak azok a magyarok, akiknek németországi szállását Orbán Viktor tusványosi beszéde miatt mondták vissza

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2022. 08. 03.
A magyar társaság augusztusi sziklamászó túra miatt foglalt szállást egy német magánszemélynél, de a szállásadó a kifizetett foglalás ellenére arra kérte őket, hogy mégse ott szálljanak meg. Emiatt az illetékes platformhoz, a Bookinghoz fordultak. 

Ahogyan arról korábban beszámoltunk, egy magyar sziklamászó csoport augusztus közepén utazott volna Németországba túrázni, azonban a booking.comon lefoglalt szállásukkal kapcsolatban a tulaj már előre jelezte, hogy nem látja őket szívesen.

“Kedves Uram vagy Hölgyem, a magyar miniszterelnök legutóbbi kijelentései után nem kívánok magyarországi vendégeket fogadni. Éppen ezért kérem, hogy törölje a foglalását”

- állt a német férfi üzenetében. 

Az ügyfelek helyzetét egyébként az is megnehezíti, hogy két kutyával utaznának Németországba, ami jóval magasabb költséget, és kevesebb szállásehetőséget jelentene számukra. 

“Elnézést kérünk a kellemetlenségért.” - kezdte válaszában a booking.com, majd hozzátette, hogy ,,a szálláshely felvette velünk a kapcsolatot, és közölte, hogy a bejelentkezés időpontjában elszállásolják Önt.”

A német szállásadóval időközben chaten is sikerült beszélniük, aki azt írta nekik, hogy


“Miután aludtam egyet a dologra, úgy gondolom, hogy a reakcióm túlságosan is elhamarkodott volt, és hibát követtem el. Ha továbbra is laknának nálam, várom Önöket.”


A magyar turisták azonban úgy döntöttek nem válaszolnak erre az üzenetre, hanem előbb megvárják a Booking reakcióját, azt azonban leszögezték, hogy a tervezett túrára mindenképp elmennek – nyilatkozták a 444-nek.


(444/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!