Ukrán katonai hírszerzés vezetője: halállistán van Putyin és a Wagner Csoport vezetője is
Ukrán katonai hírszerzés vezetője: halállistán van Putyin és a Wagner Csoport vezetője is

Illusztráció( Forrás: Shutterstock/PuzzlePix)

2023. 05. 25.
Vadim Skibicki a Die Welt német lapnak adott nyilatkozatában bevallotta, hogy az ukrán különleges erők célja megölni az orosz elnököt, a Wagner Csoport alapítóját, és „Armageddon tábornokot” is.

Korábban többször felröppent a hír, hogy az ukrán fél próbálja megölni Putyint, most viszont már tény is, hogy erre törekszik az ukrán különleges erők.

Most mindenkinek, aki előfizet a Hetek nyomtatott verziójára, online előfizetést is ajándékozunk, amivel már csütörtökönként olvasható a friss újság és a teljes archívum is elérhető! Részletek a Hetekben és a https://www.hetek.hu/elofizetes oldalon.

Az ukrán katonai hírszerzés vezetője arról is beszélt, hogy nehéz Putyint meggyilkolni, mert „bujkál”, de „már kezdi kidugni a fejét”.

Skibicki szerint a merénylet elkövetését az is megnehezíti, hogy amikor az orosz elnök megjelenik a nyilvánosság előtt, akkor nem lehetnek biztosak benne, hogy valóban ő-e az.

Az ukrán vezető szerint Putyin „észreveszi, hogy kezdünk egyre közelebb jutni hozzá”, és szerinte az orosz elnök már attól is tart, hogy saját emberei veszik el az életét.

Skibicki elmondta, hogy mivel Putyin hozza elsődlegesen a háborúval kapcsolatos döntéseket, ezért ő a merényletek szempontjából a legfőbb célpont, de a hosszú listájukon szerepel még Szergej Sojgu orosz védelmi miniszter, Valerij Geraszimov vezérkari főnök, Szergej Szurovikin, más néven „Armageddon tábornok”, és a Wagner Csoport alapítója és vezetője, Jevgenyij Prigozsin.

Utóbbi meglepően reagált a hírre, hogy az ukránok a lehetőséget keresik arra, hogy megöljék őt.

„Mindig azt szoktam mondani, hogy az ellenséggel tisztelettel kell bánni. Természetesen tiszteletben tartom a döntésüket is”

- mondta Prigozsin.

előfizetés

(Daily Mail / Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!