Ukrajna elvitatja Izrael Templom-hegyhez való kötődését, de a Vaskupolát viszont követeli
Megszavazták az ENSZ Izrael-ellenes határozatát, Magyarország nem
Ukrajna elvitatja Izrael Templom-hegyhez való kötődését, de a Vaskupolát viszont követeli

Forrás: UN

2022. 11. 12.
Rendkívüli csalódását fejezte ki Izrael ukrajnai nagykövete, Michael Brodsky, miután Ukrajna rövid időn belül már másodjára szavaz Izrael ellen az ENSZ-ben, miközben folyamatosan követelik a zsidó államtól a még nagyobb katonai segítséget. 

Az ENSZ legújabb Izrael-ellenes határozata lényegében megszállással vádolja Izraelt az 1967-es hatnapos háború során visszaszerzett területekre vonatkozóan. A szöveg lényegében elvitatja az országtól a Templom-hegyhez való történelmi kötődését is. A határozatot Ukrajna is megszavazta, miközben szinte minden nap azt kérik/követelik a zsidó államtól, hogy biztosítsa számukra a legendás izraeli légvédelmi rendszert, a Vaskupolát. 

 

 

A határozatot 98 ország szavazta meg még pénteken, 52 nemzet tartózkodott, és 17 pedig ellene szavazott. Ez utóbbi csoportba tartozott például Németország, Olaszország, Ausztria, Csehország, Kanada, Ausztrália és az Egyesült Államok mellett Magyarország is. 

 

 

Korábban Ukrajna azt a határozatot is megszavazta, ami Izraelt felszólította a nukleáris arzenáljának leszerelésére. 

(Times of Israel)

25 éve együtt - A Hetek jubileumi előfizetői akciójában a nyomtatott és online hetilap csomagra előfizetők között több mint 100 nyereményt sorsolunk ki. A fődíj egy Toyota Aygo X személyautó. Részletek a hetilapban és a hetek.hu/elofizetes oldalon.

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected] - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!