Twitter: Trump posztjai nem, az ajatollah népirtós bejegyzései rendben vannak
Felháborodtak az izraeli képviselők a tech-óriás kettős-mércéjén
Twitter: Trump posztjai nem, az ajatollah népirtós bejegyzései rendben vannak

Forrás: khamenei.ir

2020. 07. 30.
Nem vicc, a tech-óriás regionális vezetője, Ylwa Petterson,  egy a közösségi médiában tapasztalható antiszemitizmussal kapcsolatos virtuális Knesszet-meghallgatáson kijelentette, az iráni ajatollah Izrael ellenes „kardcsörtetése” nem sérti a szabályaikat, az amerikai elnök tweetjei viszont "erőszakra inspirálnak".

Arsen Ostrovsky nemzetközi ember jogi ügyvéd rákérdezett arra, hogy történhetett, hogy az amerikai elnök a rendőrségi-erőszak ellenes tüntetésekkel kapcsolatos ellentmondásos tweet-jét megjelölte az oldal, míg Hamenei iráni ajatollah számtalan, népirtásra buzdító posztjai nyugodtan élhetnek a felületen. 

Az iráni politikai-vallási vezető számos bejegyzésben Sátánként, lácon vezetett kutyaként, vagy elpusztítandó entitásként utalt a zsidó államra a Twitteren.

 

 

Petterson válaszában leszögezte, hogy 

“A világ vezetőivel kapcsolatban jelenleg olyan megközelítést alkalmazunk, melynek megfelelően a közszereplőkkel folytatott közvetlen interakció, a politikai napirendi pontok megjegyzése vagy

a katonai-gazdasági kérdésekkel kapcsolatos külpolitikai kardcsörtetés általában nem sérti a Twitter szabályait."

 

 

 

Michal Cotler-Wunsh a Kék és Fehér bal-közép izraeli párt képviselője, azonnal vissza is kérdezett, hogy ezek szerint

„A népirtásra való buzdítás elfogadható a Twitter számára?”

 

A Twitter regionális képviselője kitérően válaszolt:„Amennyiben a világ bármely vezetője megsérti a szabályainkat, de érdek kötődik ahhoz, hogy a poszt a szerverünkön maradjon, megjelöljük, hogy kontextusba helyezzük, és lehetővé tegyük az emberek számára, hogy ha továbbra is érdekli őket, rákattintsanak.”

Petterson szerint ez történt Trump egyik tweetjével is, ami „sértette az erőszak felmagasztalásával kapcsolatos politikájukat” és hasonlóan káros cselekedetekre inspirálhat. Azt azonban nem volt hajlandó megmagyarázni, miért nem alkalmaznak legalább hasonló eljárást Hamenei posztjaival kapcsolatban, és nevét sem említette meg. 

 

 

Cotler-Wunsh a Hamenei elleni fellépés hiányát kettős mércének nevezte, illetve a meghallgatás alatt arra is felszólította a Twittert, fogadja el az IHRA nemzetközi antiszemitizmus-definícióját, mely az Izrael létét kétségbe vonó és eltörlésére felszólító kijelentéseket is elítélendő kategóriába sorolja. 

A meghallgatásra röviddel azután került sor, hogy zsidó szervezetek 48 órára bojkottálták a felületet, amiért az nem hajlandó hatékonyan fellépni az antiszemitizmus ellen.

(Algemeiner/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | [email protected] | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: [email protected]. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!