Trump rendkívül komolyan fontolgatja, hogy indul 2024-ben az elnökválasztáson
Jogi szempontok miatt még nem akart erről bővebben nyilatkozni
Trump rendkívül komolyan fontolgatja, hogy indul 2024-ben az elnökválasztáson

Forrás: Shutterstock/PuzzlePix

2021. 04. 21.
Donald Trump már többször utalt arra, hogy akár ismét elindulhat az elnökválasztáson 2024-ben, ám most a Fox News-nak adott interjújában elég egyértelműen utalt arra, hogy nagyon komolyan fontolgatja az indulást. 

A műsorban arról kérdezték az Egyesült Államok volt elnökét, hogy tervezi-e, hogy indul 2024-ben az elnökválasztáson. Erre Trump így felelt: 

"Mondjuk úgy, hogy nagyon komolyan fontolgatom az indulást, több mint komolyan fontolgatom. Jogi szempontból most nem akarok ennél többet mondani."

A felmérések azt mutatják, hogy Trump befolyása még mindig elképesztően magas a Republikánus párton belül, valószínűsíthetően több magas rangú vezető a pártban támogatná az esetleges jelöltségi indulását.

 

A párt többsége támogatná

Legutóbb a februári CPAC-konferencián fogalmazott úgy Trump, hogy még akár úgy is dönthet, hogy "harmadjára is megveri" demokrata ellenfelét. Ezzel utalt arra, hogy ragaszkodik álláspontjához, mely szerint a 2020-as választásokat ő nyerte meg.

Többször utalt arra is, hogy még messze nincs vége annak az útnak, amelyen 2016-ban a mozgalma elindult. 

Még Mitch McConnell a szenátus republikánus kisebbségének vezetője, és a szintén potenciálisan elnökjelölt-esélyes Nikki Haley is úgy fogalmazott, hogy támogatnák Trumpot, ha ő lenne a párt jelöltje 2024-ben. Utóbbi még azt is kilátásba helyezte, hogy nem indulna a jelöltségért, ha a volt elnök is bejelentené az indulását. 

(FoxNews)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!