Trump: mérgező propaganda helyett hazafias nevelést az iskolákba!
"Fiataljainkat Amerika szeretetére kell tanítani"
Trump: mérgező propaganda helyett hazafias nevelést az iskolákba!

Forrás: Shutterstcok/Puzzlepix

2020. 09. 18.
A zavargások az iskolai indoktrinációból fakadnak, éppen ezért az amerikai fiatalokat az ország szeretetére kell oktatni - jelentette ki Donald Trump amerikai elnök csütörtökön a washingtoni Nemzeti Levéltárban, ahol az amerikai alkotmány 1787-es aláírásának emlékünnepségen mondott beszédet.

Az elnök ostorozta a Black Lives Matter (BLM, Fekete életek számítanak) nevű mozgalmat és az 1619-es Project nevű programot.

Ez utóbbi szerint - amelyet a The New York Timesban megjelentetett esszésorozat vázolt fel 2019 augusztusában - az Egyesült Államok történelme nem az 1775-ös függetlenségi háborúval, az észak-amerikai gyarmatok Nagy-Britanniától történő elszakadásával kezdődött, hanem 1619-ben, az első rabszolgák Amerikába szállításakor.

"Azért vagyunk itt, hogy kinyilatkoztassuk: soha nem vetjük alá magunkat a zsarnokságnak. Visszaköveteljük történelmünket és országunkat minden fajú, bőrszínű, vallású és világnézetű állampolgára számára"

- jelentette ki Trump.

Hangsúlyozta, hogy Amerika alapító atyái olyan folyamatot is elindítottak, amely végül a rabszolgaság felszámolásához, a polgári jogok biztosításához, később pedig a fasizmus és a kommunizmus legyőzéséhez vezetett.

"Az emberi történelem legtisztességesebb, egyenlőséget biztosító és virágzó nemzetét hozták létre"

- mondta Trump hazafias nevelést sürgetve:

 "fiataljainkat Amerika szeretetére kell tanítani"

Az elnök bejelentette, hogy országos bizottságot hoz létre a patrióta oktatás elősegítésére.

Fontosnak mondta az amerikai történelem és személyiségeinek tiszteletét, és kifejtette, hogy börtönbüntetést érdemelnének azok, akik engedély nélkül elszállítják, vagy lebontják az amerikai történelem szereplőinek szobrait.

Utalva az elmúlt hónapokban tapasztalt, s gyakran erőszakba torkolló megmozdulásokra, amelyeket a fajgyűlölet és a rendőri erőszak ellen rendeztek, Donald Trump kijelentette:

"a baloldali lázongások és felfordulás az iskoláinkban évtizedek óta folytatott indoktrináció közvetlen következménye"

 

Hangsúlyozta, hogy "az amerikai szülők nem fogadják el a politikai eszmének alárendelt oktatást az iskolákban és a nem tetsző vélemények elfojtását a munkahelyeken, vagy a hagyományos hit, kultúra és értékrend elnyomását a nyilvánosságban".

(MTI/Hetek)

Aktuális hetilap
Kövessen minket!
Nemzeti Média - és Hírközlési Hatóság, 1525 Budapest, Pf. 75. | +36 1 457 7100 (telefon) | +36 1 356 5520 (fax) | info@nmhh.hu | www.nmhh.hu
Alapító-főszerkesztő: Németh Sándor - Founder Editor in Chief: Németh Sándor. Kérdéseit, észrevételeit kérjük írja meg címünkre: hetek@hetek.hu. - The photos contained in the AP photo service may not be published and redistributed without the prior written authority of the Associated Press. All Rights Reserved. - Az AP fotószolgálat fotóit nem lehet leközölni vagy újrafelhasználni az AP előzetes írásbeli felhatalmazása nélkül! Copyright The Associated Press - minden jog fenntartva!